Companii

Avocaţii de la Filip & Company au asistat Grupul Ţiriac în vânzarea drepturilor şi operaţiunilor turneelor de tenis şi golf Mutua Madrid Open şi Acciona Open de España către IMG

Cristina Filip, managing partner Filip & Company

Cristina Filip, managing partner Filip & Company

Autor: Cristina Bellu

01.04.2022, 15:15 295

Casa de avocatură Filip & Company a asistat Grupul Ţiriac la vânzarea drepturilor şi operaţiunilor turneului de tenis Mutua Madrid Open şi a turneului de golf Acciona Open de España către IMG UK, parte a grupului Endeavor, lider global în industria de evenimente, divertisment, sport, media şi fashion.

Tranzacţia a fost semnată pe 6 decembrie 2021 şi s-a finalizat pe 1 aprilie 2022.

Echipa Filip & Company a fost coordonată de către Cristina Filip (partener) şi i-a cuprins pe Eliza Baias (partener), Cătălin Suliman (partener), Irina Suătean (senior associate), Rareş Crîşmaru (associate), Daria Olteanu (associate), Monica Popa (associate) şi Bogdan Fărcane (associate).

“Pregătirea, desfăşurarea şi finalizarea procesului de transfer a solicitat protocoale, pregătiri, proceduri, strategii, documentare şi negocieri extrem de provocatoare prin intensitate, complexitate, diversitatea problematicii, precum si prin multitudinea de părţi şi organizaţii şi interese şi jurisdicţii implicate”, spune Cristina Filip, managing partner Filip & Company.

Linklaters LLP a asistat în legatură cu aspectele de lege engleză, Linklaters S.L.P (Spania) a asistat în procedura de notificare a concentrărilor economice în Spania, Prolaw Abogados (Spania) a acordat asistenţă în legatură cu aspectele societare şi comerciale de drept spaniol, iar Michael Kiprianou & Co LLC a acordat asistenţă în legatură cu aspectele societare şi comerciale de drept cipriot.

Totodată, Latham & Watkins LLP a asistat IMG UK şi grupul Endeavor în jurisdicţiile relevante.

În urma tranzacţiei, turneul Mutua Madrid Open, unul dintre cele 9 evenimente ATP Masters 1000 şi patru WTA 1000, se va alătura suitei de turnee de tenis deţinute de IMG, inclusiv Miami Open. 

IMG este o companie deţinută de grupul Endeavor încă din 2014. Gigantul a transformat Miami Open într-un turneu de talie mondială, aducând cea mai mare audienţă pentru un turneu de tenis din afara celor de Grand Slam. 

Simona Halep s-a impus cu două titluri la Madrid, în 2016 şi 2017.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO