Companii

Avocaţii Dentons au asistat Romgaz la finalizarea achiziţiei participaţiei ExxonMobil în cadrul perimetrului Neptun din Marea Neagră, o tranzacţie de 1 miliard de dolari

 Avocaţii Dentons au asistat Romgaz la finalizarea...

Autor: Roxana Rosu

04.08.2022, 10:25 139

Firma de avocatură Dentons a asigurat asistenţă juridică companiei Romgaz pentru finalizarea achiziţiei ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited (EMEPRL), care deţine drepturile de explorare, dezvoltare şi producţie pentru perimetrul offshore XIX Neptun din Marea Neagră, o tranzacţie în valoare de 1 miliard de dolari.

Humphrey Douglas (partner, Londra) împreună cu Claudiu Munteanu-Jipescu (partner, Bucureşti) au coordonat echipa internaţională de fuziuni şi achiziţii, fiind asistaţi de Torquil Law (senior associate, Edinburgh), Olympe Bory (senior associate, Londra) şi Parisa Ahmadian (associate, Londra), Elena Vlasceanu (counsel), Cristina Staicu (associate) şi Renata Ionescu (associate) - Bucureşti.

“Suntem bucuroşi că am încheiat cu succes această achiziţie de referinţă pentru Romgaz. Este o tranzacţie strategică pentru România în eforturile sale de a obţine independenţa energetică şi, mai mult, de a deveni un furnizor de securitate energetică pentru statele membre UE care se confruntă cu dificultăţi de aprovizionare.“,a  precizat Claudiu Munteanu-Jipescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO