Companii

Avocaţii de la MPR Partners au asistat J. Christof E&P Services în procedura de notificare la autorităţile de concurenţă din România şi Serbia cu privire la acţiunea rezultată din externalizarea unor servicii de către OMV Petrom

Avocaţii de la MPR Partners au asistat J. Christof E&P...

Autor: Cristina Bellu

17.11.2020, 14:16 186

Casa de avocatură MPR Partners Î Maravela, Popescu & Asociaţii a asistat J. Christof E&P Services S.R.L. şi Christof Private Firefighting Services S.R.L. în procedura de notificare la autorităţile de concurenţă din România şi Serbia a concentrării economice rezultate ca urmare a externalizării de către OMV Petrom a unor operaţiuni şi servicii generale de suprafaţă, conexe activităţilor de extracţie şi producţie a petrolului şi gazelor naturale, împreună cu activele şi angajaţii care le deservesc.

Externalizarea a fost iniţiată pentru achiziţia de servicii de suprafaţă şi transport, servicii de operare şi mentenanţă minoră, servicii de pompieri şi salvare, servicii de operare în teren, servicii de operare în facilităţi, servicii de operare în facilităţi de tratare pentru cinci loturi din România. Consorţiul format din J. Christof E&P Services S.R.L. şi Christof Private Firefighting Services S.R.L. a fost desemnat drept ofertantul cel mai bine clasat pentru două dintre loturile licitate.

"Notificarea a fost un succes, autorităţile de concurenţă atât din România cât şi din Serbia constatând faptul că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective în România, respectiv Serbia", spun reprezentanţii casei de avocatură.

Echipa MPR Partners dedicată acestui proiect a fost coordonată de asociatul fondator Alina Popescu. Avocatul colaborator senior Magda Grigore şi avocaţii colaboratori Oana Săvulescu şi Andreea Bădiceanu au făcut de asemenea parte din echipă. Asistenţa oferită a inclus analiza aspectelor de concurenţă relevante şi conceperea strategiei din această perspectivă, redactarea şi depunerea notificării la Consiliul Concurenţei din România, respectiv revizuirea notificării depuse la autoritatea de concurenţă din Serbia.

Firma de avocatură D&B David and Baias a asistat de asemenea J. Christof E&P Services S.R.L. şi Christof Private Firefighting Services S.R.L. cu privire la notificarea depusă în România.

Firma de avocatură Karanovic & Partners a acordat asistenţă locală în Serbia, unde a efectuat formalităţile de notificare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO