Companii

Avocaţii de la Popovici Niţu Stoica & Asociaţii au asistat Auchan în legătură cu extinderea parteneriatului prin care retailerul francez deschide magazine de proximitate în benzinăriile deţinute de Petrom

Avocaţii de la Popovici Niţu Stoica & Asociaţii au...

Autor: Cristina Bellu

14.09.2020, 14:05 145

Casa de avocatură Popovici Niţu Stoica & Asociaţii (PNSA) a asistat Auchan Retail România, sucursala gigantului francez Auchan Retail, în legătură cu extinderea parteneriatului prin care retailerul alimentar va reamenaja zona de magazin existentă în cadrul celor peste 400 de benzinării operate de Petrom pe plan local, şi o va transforma sub formă de magazine de proximitate MyAuchan.

“Acesta este cel mai mare proiect realizat vreodată de un retailer român de carburanţi pentru externalizarea activitatii de comerţ cu amănuntul în favoarea unui jucător de top de pe piaţa de retail din România”, spun reprezentanţii PNSA .

La mai bine de trei ani de la demararea de către OMV Petrom şi Auchan Retail România a proiectului pilot în cadrul căruia au fost deschise magazine de proximitate MyAuchan în 17 staţii de distribuţie Petrom, şi urmare a deciziei de autorizare emisă de către Consiliul Concurenţei în vara anului trecut privind extinderea proiectului la nivelul întregii reţele de staţii Petrom, magazinele de proximitate MyAuchan vor ajunge în peste 250 de localităţi din România, în beneficiul clienţilor celor două mari companii.

PNSA a oferit încă din 2016 consultanţă juridică în cadrul proiectului constand în structurarea, pregătirea şi negocierea documentaţiei de tranzacţie referitoare atât la proiectul pilot cât şi la proiectul final, asistenţă în procesul de obţinere a autorizaţiei Consilului Concurenţei, consultanţă de drept comercial şi privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi dreptul muncii, inclusiv cu privire la relaţiile de afaceri cu diverşi furnizori de bunuri şi servicii.

Echipa PNSA a fost condusă de Bogdan C. Stoica (Partner) şi a beneficiat de sprijinul colegilor din departamentul specializat în dreptul concurenţei: Mihaela Ion (Partner), Laura Ambrozie (Managing Associate) şi Vanessa Nistor (Senior Associate) şi din alte departamente specializate: Irina Ivanciu (Partner/Commercial), Luana Dragomirescu (Managing Associate/Protecţia datelor cu caracter personal), Ioana Cazacu (Managing Associate/Dreptul muncii), Claudia Salomia/Drept societar şi comercial).

Auchan Retail România deţine în prezent un portofoliu de 33 de hipermarketuri şi 5 supermarketuri Auchan şi o reţea de 26 de magazine de proximitate MyAuchan. Cu aproximativ 10.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de peste 1,2 miliarde de euro, Auchan este unul dintre cei mai importanţi retaileri din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO