Companii

Avon a castigat 19 mil. euro din vanzarile directe de cosmetice

Avon a castigat 19 mil. euro din vanzarile directe de cosmetice

Angela Cretu a fost desemnata, la sfarsitul anului trecut, sa conduca operatiunile producatorului de cosmetice in Europa de Sud-Est

09.07.2008, 16:48 387

Avon Romania, cea mai mare companie de vanzari directe de cosmetice pe piata locala, a realizat anul trecut un profit de aproximativ 26,9 milioane de dolari (18,7 mil. euro), in crestere cu 40% fata de anul anterior, cand a anuntat un profit de 19,2 milioane de dolari (15,5 mil. euro).
Cifra de afaceri rulata in 2007 s-a ridicat la 157 de milioane de dolari (115,6 mil. euro), cu 24% mai mult decat cu un an in urma, cand nivelul atins a fost de 126 de milioane de dolari (101,1 mil. euro).
"Lansarile de noi produse, investitiile in tehnologie si publicitate, dar si mentinerea competitivitatii produselor printr-o politica a preturilor adaptata pietei au fost principalii factori care au contribuit la cresterea companiei", au declarat pentru ZF oficialii companiei.
Mai mult de atat, vanzarile au fost influentate si de noile servicii oferite de Avon, printre care plasarea comenzilor prin intermediul telefonului mobil sau livrarea in termen de 30 de ore in orice zona din Romania unde exista cod postal.
Pentru anul acesta, evolutia companiei se va lega si de lansarea anterioara a unor produse premium, cum ar fi parfumurile sau tratamentele anti-imbatranire pentru ten.
"Segmentul premium de parfumuri este de departe cel mai dinamic pe piata din Romania, iar Avon valorifica acest potential prin lansarea, la sfarsitul anului trecut, a apei de parfum Rouge pentru femei si a apei de toaleta Noir pentru segmentul masculin. De asemenea, am investit in brandurile premium din segmentul de ingrijire a tenului", au mai spus reprezentantii Avon.
Comportamentul consumatorilor este foarte important in dezvoltarea unei afaceri din domeniul cosmetic. Acesta se situeaza intre modelul proiectat de producatori, care isi doresc sa educe publicul, si limitele resurselor financiare disponibile.
"Din fericire, Romania recupereaza teren in privinta puterii de cumparare si se poate observa o mai mare atentie acordata de catre consumatori produselor premium", anunta reprezentantii companiei. Companiile cu vanzari directe precum Avon si Oriflame mizeaza foarte mult pe comenzile din mediul rural, chiar daca dezvoltarea comertului modern si implicit prezenta mai mare a produselor cosmetice la raft ar putea insemna o reala competitie. "Marile lanturi de hipermarketuri si supermarketuri isi continua investitiile in Romania, iar acest lucru duce la cresterea accesului la aceste forme de comert mai ales in randul celor din mediul rural, dar in timp ce retailerii se concentreaza mai mult pe extinderea suprafetelor de vanzare, noi ne concentram pe actul de cumparare, realizand traininguri pentru forta de vanzare", este de parere conducerea companiei.
In Romania, Avon are peste 100.000 de reprezentanti de vanzari si un tiraj situat intre 800.000 si un milion de exemplare pentru cataloagele sale de vanzari.
Avon Romania este condusa de Angela Cretu, care a fost desemnata, la sfarsitul anului trecut, sa conduca operatiunile producatorului de cosmetice in Europa de Sud-Est, de unde coordoneaza activitatea atat din Romania, cat si din tari ca Bulgaria, Macedonia, Albania, Moldova, Croatia, Slovenia si Bosnia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO