Companii

Băile Felix, cea mai vizitată staţiune balneară din ţară, afaceri oficiale de sub 100 de milioane de lei din cazare

Băile Felix, cea mai vizitată staţiune balneară din...

Autor: Mirabela Tiron

13.11.2018, 18:02 862

Doar 548 de turişti zilnic numără Statistica, în medie, în unităţile de cazare. 15 autorizaţii pentru construirea de pensiuni a dat primăria de la începutul anului.

Băile Felix, cea mai vizitată staţiune balneară din ţară, cunoscută pentru izvoarele cu apă geotermală, cu proprietăţi curative, a avut în mod oficial afaceri de doar 93 de milioane de lei din cazare şi un profit net de 4,7 milioane de lei, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor de la Registrul Comerţului. Cu o capacitate de cazare de doar 7.100 de locuri (cât numără Statistica), Băile Felix a atras anul trecut 200.000 de vizitatori în unităţile de cazare, adică în medie a avut doar 548 de turişti zilnic, potrivit calculelor ZF.

Doar 18 firme erau înregistrate în Băile Felix pe cod CAEN 55- hoteluri şi alte facilităţi similare de cazare, cu un total de 1.000 de angajaţi anul trecut. Doar trei companii din zece aveau afaceri mai  mari de 5 milioane de lei anul trecut, arată datele de la ONRC.

Cu toate acestea, agenţiile de turism susţin în fiecare an că cererea pentru cazare în zonele balneo este în creştere, iar autorităţile locale vorbesc de „dezvoltare continuă“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO