Companii

Balan a luat afacerea cu apa de la Heineken

10.05.2009, 16:22 40

Ioan Balan, antreprenorul din Covasna care a incasat in 2007 cel putin 7 mil. euro din vanzarea producatorului de lactate Covalact, a preluat luna trecuta fabrica de ape minerale intrata in portofoliul Heineken odata cu achizitia afacerii Bere Mures in martie 2008, potrivit unor surse din industrie.

Tranzactia s-a efectuat la cateva milioane de euro, potrivit estimarilor ZF. Ioan Balan si reprezentantii Heineken nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei.
Astfel, Balan, 61 de ani, plaseaza tot in industria alimentara o parte din banii incasati in 2007 din vanzarea pachetului majoritar de actiuni detinut la Covalact. Potrivit surselor citate, Ioan Balan ar putea fi implicat in aceasta tranzactie alaturi de un partener, fara ca identitatea acestuia sa fie facuta publica.
Businessul preluat de Ioan Balan de la Heineken include o fabrica de imbuteliere a apelor minerale situata in localitatea Bacaia, din judetul Hunedoara, care produce marcile Cezara si Cheile Cibului, distribuite la nivel national.
Fabrica de ape minerale a fost o investitie de cateva milioane de euro a fondatorilor Bere Mures. In momentul in care acestia au vandut in martie 2008 afacerea catre Heineken, intr-o tranzactie de 150 mil. euro, portofoliul de ape minerale a fost preluat de olandezi impreuna cu marcile de bere, businessul principal. Imediat dupa tranzactie, avocatii Heineken de la Schoenher si Asociatii spuneau ca cel mai probabil grupul olandez va vinde fabrica de ape minerale. Informatia nu a fost insa niciodata confirmata de Heineken.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO