Companii

Bâlbâiala dintre instituţii duce la o dezvoltare-fantomă. Mii de locuinţe din comuna Chiajna s-au rătăcit pe drumul dintre dezvoltatori şi Statistică. La INS, figurează 3.500 de locuinţe livrate în ultimii 20 de ani, deşi în realitate sunt zeci de mii

ANALIZĂ

Credit Foto: Marian Ilie

Credit Foto: Marian Ilie

Autor: Alina-Elena Vasiliu

23.08.2021, 18:50 2523

♦ Datele companiei de consultanţă SVN arată că anual se livrează minimum 1.500 de noi locuinţe în zona Chiajna – Roşu – Dudu, număr care poate urca şi la peste 2.500 de unităţi pe an.

Peste 10.000 de locuinţe care au împânzit comuna Chiajna de lângă Bucureşti în ultimul an s-au „evaporat“ din statisticile INS, care consemnează doar câteva sute anual, ajungând chiar la aproximativ 40 în fiecare din ultimii doi ani. Misterul acestor mii de case şi apartamente rămâne neelucidat, singura explicaţie fiind o problemă de comunicare între instituţii.

Comuna Chiajna cuprinde satele Chiajna, Dudu şi Roşu, iar Statistica raportează mai puţin de 3.500 de locuinţe inaugurate în ultimii 20 de ani în întreaga comună, în condiţiile în care doar ansamblul Militari Residence, din satul Roşu, cuprinde, potrivit informaţiilor de pe propriul site de prezentare, 11.000 de apartamente în 90 de blocuri, formând astfel „cel mai mare ansamblu rezidenţial din România“.

Pe platforma Tempo a INS nu sunt disponibile datele defalcat, pe fiecare sat al comunei. Reprezentanţii Militari Residence nu au răspuns solicitării ZF referitoare la numărul actualizat de locuinţe care fac parte din complex şi la potenţialul de dezvoltare din zona Chiajna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO