Companii

Balkan Accession Fund ar putea intra la Frigotehnica

16.10.2008, 14:18 41

Fondul de investitii Balkan Accession Fund, coordonat de Horia Manda, ar putea intra in actionariatul companiei Frigotehnica, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata echipamentelor si instalatiilor frigorifice, cu un rulaj de circa 40 mil. euro anual. Consiliul Concurentei (CC) a autorizat dobandirea controlului unic al Frigoholding, companie controlata indirect de BAF, asupra Frigotehnica. Obtinerea avizului CC este printre ultimele etape in cazul incheierii unei tranzactii.

"Nu s-a incheiat nicio tranzactie in momentul de fata. Ar putea sa se incheie luna aceasta, luna viitoare sau ar putea nu se mai incheie deloc. Frigotehnica are un proiect de expansiune in zona balcanilor pentru ca ne-am dat seama ca lipseste un jucator de acest gen", a spus Nicolae Bara, presedintele Frigotehnica, care nu a precizat daca negocierile sunt doar cu BAF.
Horia Manda nu a dorit sa faca nicio declaratie referitoare la investitia in Frigotehnica, insa in urma cu o luna a afirmat ca in perioada urmatoare va mai anunta trei noi intrari in companii din domeniul serviciilor, o investitite de 10 milioane de euro si alte doua pachete minoritare care vor cumula tot 10 mil. euro.
Balkan Accession Fund este un vehicul de investitii lansat de americanii de la Enterprise Fund cu expunere pe piata balcanilor. Horia Manda mai coordoneaza si fondul de investitii Romanian American Enterprise Fund (RAEF), primul vehicul de investitii lansat de Enterprise Fund pe piata locala. Fondurile detin participatii in companii precum Capa Finance - companie de microfinantare, Industrial Access, companie care inchiriaza echipamente in domeniul constructiilor sau Edy Spedition, transportator rutier.
Frigotehnica a fost infiintata in 1949 si a fost privatizata in 1995 prin metoda MEBO.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO