Companii

Banca Transilvania, Mobexpert, Bitdefender şi eMAG lansează cea mai mare linie de donaţii, cu o ţintă de 50 mil.lei pe lună. ”Au fost contractate 40 milioane de măşti, mănuşi, combinezoane. Produsele ajung în ţară cu avioane cargo, inclusiv cu avioane Tarom transformate în cargo”

Banca Transilvania, Mobexpert, Bitdefender şi eMAG...

Autor: Roxana Rosu

06.04.2020, 16:53 5838

Banca Transilvania, Mobexpert, Bitdefender şi eMAG lansează o platformă de donaţii, numită „Donează pentru linia întâi”, cu scopul de a ajuta medicii şi personalul sanitar, precum şi poliţiştii, armata şi jandarmii, în contextul pandemiei COVID-19, ţinta fiind strângerea a 50 milioane lei pe lună.

Cumulat, cele patru companii au donat până acum 4 milioane de lei. Până acum au fost contractate peste 40 de milioane de măşti, mănuşi, combinezoane şi peste 2 milioane de măşti FFP2. Produsele ajung săptămânal în ţară cu avioane cargo charter, inclusiv cu avioane Tarom transformate în cargo.

Necesarul de produse este centralizat săptămânal de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, iar pe baza acestui necesar se realizează distribuţia.

Obiectivul este să fie strânse donaţii lunare de 50 de milioane de lei.

 „Facem asta pentru România, facem asta pentru comunităţile locale, facem asta pentru toţi românii. Pentru noi este un semn de speranţă că patru companii reuşim să cooperăm în momente de criză pentru binele comunităţii şi abia aştept să ajungem la 4.000 de companii în proiect. Cooperarea şi solidaritatea sunt cel mai important lucru acum, ca să trecem cu bine criza medicală şi să păstrăm societatea şi economia într-o formă cât mai bună, astfel încât oamenii sa fie cât mai puţin afectaţi. Curaj, România!”, a declarat Omer Tetik, CEO Banca Transilvania .

La rândul lui Dan Şucu, proprietar Mobexpert, a adăugat: „Cu toţii vrem să trecem peste această nenorocire şi să ne reîntoarcem la vieţile de dinainte. Dar să vrem nu este suficient! E nevoie ca fiecare dintre noi să facă ceva, oricât de puţin, pentru ca acest lucru să fie posibil.”

„Bitdefender a oferit încă de la începutul pandemiei securitate informatică gratuită pentru toate instituţiile sanitare din lume pentru a le asigura activitate neîntreruptă şi a le feri de atacurile inerente acestei perioade. Noi suntem doar unul dintre cei mulţi din societatea civilă care pun umărul astfel încât să trecem cu bine, ca şi comunitate, de o situaţie grea. Ne-am unit acum forţele cu alţi întreprinzători pentru a găsi în afara ţării şi a distribui echipamente de protecţie celor cărora le sunt atât de necesare, celor care sunt primii pe liniile frontului acum: cadrele medicale, politiştii, jandarmii, armata. Umăr lângă umăr”, spune Florin Talpeş, CEO al Bitdefender.

„Această criză ne oferă oportunitatea să ne unim în susţinerea celor care ne ajută. Avem speranţa că vom trece cu bine peste acest moment, până atunci încercăm să îi ajutăm cât mai mult pe cei din prima linie care se luptă cu această pandemie, astfel încât multe vieţi să fie salvate şi viaţa comunităţii să-şi revină la normal", a spus Iulian Stanciu, CEO eMAG.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO