Banca Transilvania şi Ropharma îşi „ţin“ salariaţii cu acţiuni

Secțiune susținută de Medlife Logo

23 oct 2014 Autor: Ioana Tudor

În România numărul companiilor de pe bursă care îşi recompensează şi motivează angajaţii cu acţiuni rămâne restrâns, deşi la nivel mondial astfel de programe de fidelizare sunt tot mai populare şi îmbracă diferite forme, de la oferirea de acţiuni gratuite până la contracte privind opţiunea de a achiziţiona titluri.

Schemele de fidelizare a angajaţilor prin oferirea de acţiuni gratuite sunt tot mai des folosite de companiile ca­re vor să îşi păstreze talentele, să recompenseze şi tot­odată să responsabilizeze per­sonalul.

Banca Transilvania şi dis­tribuitorul de medicamente Ropharma şi-au recompensat anul acesta angajaţii cu acţiuni gratuite a căror valoare cumulată a ajuns în prezent la circa 19 mil. lei (4,3 mil. euro) raportat la ultimul preţ din piaţă. Salariaţii cu funcţii de răspundere ai Unirea Shopping Center ar putea primi acţiuni care valorează pe bursă 14 mil. lei (3 mil. euro) dacă acţionarii vor aproba o variantă similară de fidelizare.

Mihai Miron, directorul general al Ropharma, care acordă de trei ani acţiuni gratuite angajaţilor cheie, spune că impactul oferirii unor astfel de bonusuri este mai mult decât unul material.

„Compania acordă încredere şi apreciere personalului şi poate vedea cine crede în viitorul ei.“

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- opinia lui Mihai Miron, directorul general al Ropharma, despre fidelizarea angajaţilor cu acţiuni; programul de fidelizare al Ropharma, câte acţiuni au fost acordate angajaţilor

- pachetul de acţiuni oferit angajaţilor de către Banca Transilvania ; pachetul acordat preşedintelui băncii 

- politica de fidelizare a Unirea Shopping Center 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.10.2014

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Banca Transilvania
, Ropharma
, salariati
, actiuni
, bursa
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide