Companii

Băncile sunt dispuse să finanţeze achiziţiile pentru orice business solid. Cele mai fierbinţi domenii sunt sănătatea, energia, agrobusinessul şi tehnologia

Deloitte - ZF. „Cum au evoluat în pandemie piaţa fuziunilor şi achiziţiilor şi finanţarea bancară în astfel de tranzacţii? La ce să ne aşteptăm în 2022?“

Băncile sunt dispuse să finanţeze achiziţiile pentru...

Autor: Răzvan Botea

18.02.2022, 09:30 211

Băncile sunt dispuse să finanţeze activităţile de fuziuni şi achiziţii, astfel că orice business solid nu are niciun motiv să nu primească acces la bani, au spus repre­zentanţi ai sistemului bancar la videocon­ferinţa Deloitte - ZF „Cum au evoluat în pandemie piaţa fuziunilor şi achiziţiilor şi finanţarea bancară în astfel de tranzacţii? La ce să ne aşteptăm în 2022?“.

„Perspectivele pieţei de fuziuni şi achiziţii în România sunt la fel de bune în 2022 cum au fost în 2021. Un alt avantaj, pe lângă poziţia geografică, salariile atractive, lichiditatea pieţei, este creditul neguverna­mental sau creşterea gradului de intermediere financiară. În 2021, trendul s-a inversat, ceea ce denotă interesul băncilor pentru finanţarea economiei“, a spus Laura Mihai, director la direcţia clienţi mari din cadrul CEC Bank.

Florin Ilie, deputy CEO şi head of wholesale banking la ING Bank, a spus că ING finanţează orice fel de proiecte şi businessuri, în măsura în care acestea sunt bancabile. „Fiind o bancă universală, ca orice bancă de dimensiunea aceasta, acoperi tot. Cu alte cuvinte, există soluţii pentru tot ce este bancabil. Dacă cineva are o tranzacţie în vedere, ne poate aborda cu lejeritate“, a spus Florin Ilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO