Companii

Bancpost acordă aeroportului din Timişoara o finanţare de 2 milioane euro pentru capitalul de lucru

Bancpost acordă aeroportului din Timişoara o finanţare...

Autor: Cristina Cuncea

18.03.2015, 11:41 140

Bancpost a câştigat licitaţia de finanţare organizată de aeroportul Timişoara, unul dintre aeroporturile strategice din România, al treilea ca număr de pasageri şi al doilea din ţară din punct de vedere al dotărilor tehnice, se arată într-un comunicat al băncii.

"Parteneriatul cu Bancpost va sprijini activitatea curentă a aeroportului pentru următorii 3 ani, o perioadă de dezvoltare în care ne-am propus obiective ambiţioase precum diversificarea contractelor cu companiile aeriene, creşterea numărului de pasageri, deschiderea de noi rute, precum şi investiţii în infrastructură. Anul acesta avem în plan şi întocmirea documentaţiilor necesare pentru dezvoltarea transportului intermodal de marfă, precum şi extinderea halei cargo. Astfel, linia de finanţare contractată ne va permite continuitatea activităţii curente, optimizarea costurilor şi concentrarea pe implementarea strategiei de dezvoltare pentru a atinge cu succes obiectivele setate", a declarat în comunicat Iulian Daniel Idolu, director general al aeroportului.

Aeroportul operează prin intermediul a două terminale, cel intern, cu o capacitate de procesare de 700 de pasageri pe oră şi trei porţi de îmbarcare şi cel internaţional, cu o capacitate de procesare de 800 pasageri/oră şi nouă porţi de îmbarcare.

Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara a înregistrat anul trecut un trafic de 735.469 pasageri, în creştere cu 4,8%, la un număr de 10.293 de zboruri, cu 1.000 mai puţine faţă de nivelul înregistrat în 2013.

În prezent, aerogara are 16 destinaţii importante din Europa, dintre care două aeroporturi (Bucureşti şi Munchen) oferă şi zboruri de conexiune.

În ceea ce priveşte traficul de marfă, în cursul anului trecut s-a înregistrat o creştere de 21% faţă de anul precedent, fiind procesate 1.937 tone.

Aerogara se aşteaptă la o creştere a traficului de pasageri în 2015, în acest an urmând să fie lansate şi destinaţii noi.

Transportul aerian din România a crescut cu 3,5% în 2013, la 10,01 milioane pasageri, potrivit datelor Eurostat. Peste 8 milioane de pasageri au călătorit în ţări din Uniunea Europeană, 1,25 milioane călători au zburat în spaţiul extracomunitar, în vreme ce traficul intern a însumat 560.000 de pasageri.

Aeroportul Traian Vuia din Timişoara este al treilea din România ca număr de pasageri, după Henri Coandă (Bucureşti) şi Avram Iancu (Cluj).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24