Companii

Banii cheltuiţi de români pe vacanţe în Grecia, Turcia, Maldive sau Dubai irigă acum România rurală: „Sper ca acest an să fie anul redescoperirii României“

ANALIZĂ

Avantajul României este acela că oferă multe destinaţii în
mijlocul naturii, locuri în care turiştii pot păstra distanţa fizică.

Avantajul României este acela că oferă multe destinaţii în mijlocul naturii, locuri în care turiştii pot păstra distanţa fizică.

Autor: Miruna Diaconu

07.08.2020, 20:30 531

♦ Românii au cheltuit anul trecut o sumă record pe vacanţele  în străinătate, 5,3 miliarde euro, de trei ori şi jumătate mai mult faţă de 2008 ♦ Circa 2 miliarde de  euro din sumele cheltuite în străinătate în 2019 de români ar putea rămâne în ţară în acest an.

Pandemia COVID-19 a lovit din plin industria turismului, iar mulţi români au amânat sau chiar anulat planurile de va­canţă în afara ţării pentru anul acesta. Astfel că, o parte din banii cheltuiţi de români în destinaţii precum Grecia, Turcia sau alte locuri exotice, pot rămâne în acest an în ţară, în special în zone rurale, unde pensiunile, micile magazine, furnizorii de servicii simt deja o creştere a numărului de turişti români.

„O parte din români nu au încotro pentru că nu mai au unde să plece în afară de Bulgaria şi Grecia şi alte câteva destinaţii, iar o parte din turişti preferă să călătorească în ţară. E un avantaj că rămân bani în ţară, dar un dezavantaj este că va scădea numărul turiştilor străini. Românii rămânând în ţară, că vor sau nu, vor călători mai mult în România. Sper ca acest an să fie anul redecoperirii României“, spune pentru ZF Traian Bădulescu, consultant în turism.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO