Companii

Bărbuţ a făcut profit de peste 3 mil. euro cu AdePlast, la afaceri de 41,5 mil. euro

Bărbuţ a făcut profit de peste 3 mil. euro cu AdePlast, la afaceri de 41,5 mil. euro

Marcel Bărbuţ, proprietarul AdePlast. Foto: Cristina Nichituş

Autor: Andreea Neferu

25.01.2013, 00:03 812

Producătorul de materiale de construcţii AdePlast, deţinut de omul de afaceri Marcel Bărbuţ, a încheiat anul precedent cu o cifră de afa­ceri de 185 de milioane de lei (41,5 milioane de euro), în creştere cu 30% faţă de anul 2011.

"Am depăşit cu 5 procente ţinta de creştere pe care ne-am propus-o la începutul anului trecut. După ce am crescut doi ani consecutiv cu 12 pro­cente, iată că investiţiile realizate în ultimul an încep să-şi spună cuvântul", a declarat Bărbuţ.

În acelaşi timp, profitul net al companiei s-a ridicat la 14 milioane de lei (3,1 milioane de euro), mai mult decât dublu faţă de anul anterior. AdePlast a cumpărat în a doua parte a anului trecut liniile de producţie pentru panouri de polistiren expandat deţinute de compania Zentyss în Buzău şi Arad. Astfel, capacitatea de producţie de polistiren a AdePlast a crescut la 1,1 milioane de metri cubi anual după ce în 2011 compania a inau­gurat o fabrică de polistiren expandat la Ploieşti, care poate livra 700.000 de metri cubi pe an. Polis­ti­re­nul este unul dintre principalele ma­te­riale folosite la izolarea termică. Linia de producţie pentru polis­tiren expandat grafitat cumpărată de la Zentyss va fi mutată de la Buzău la Ploieşti, iar linia de producţie pentru polistiren expandat de la Arad va fi mutată la Oradea, urmând să producă la capacitatea maximă din primăvară.

Totodată, AdePlast va începe în luna martie pro­ducţia de mortare la Roman, în urma unei in­ves­tiţii de circa 10 milioane de euro, potrivit da­telor ZF. Capacitatea de producţie a AdePlast pe seg­mentul de mortare este de 700.000 de tone anual, în timp ce producţia de vopsea, tencuieli decora­tive şi de adezivi speciali în stare umedă se ridică la 80.000 de tone pe an.

"Dacă anul 2012 a fost unul al extinderii noastre pe verticală, având în vedere toată această dez­vol­tare industrială, 2013 va fi un an al ex­pan­siunii pe ori­zontală, în care toate aceste centre vor livra produse în pieţele de proximitate", a explicat Bărbuţ.

Pe piaţa locală de polistiren mai activează jucători precum Austrotherm şi Arcon, pe cea de adezivi Henkel şi Baumit, iar pe cea de vopsele Fabryo şi Policolor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO