Companii

Barnett McCall Recruitment incearca sa atraga un partener strategic

08.07.2008, 09:49 96

Compania cu activitati de recrutare si consultanta in resurse umane Barnett McCall Recruitment, cu afaceri de 2 milioane de euro in 2007, se afla in negocieri cu un jucator international pentru realizarea unui parteneriat strategic.
"In momentul de fata suntem in discutii pentru constituirea unei aliante strategice in care este implicat un jucator global international care activeaza in domeniul resurselor umane. Am luat aceasta decizie pentru ca avem nevoie de un partener care sa ne ajute sa crestem pe termen lung, pentru ca piata locala de profil devine din ce in ce mai competitiva", a declarat pentru ZF Charlie Crocker, CEO al Barnett McCall Recruitment (BMR).
Oficialul companiei afirma ca, daca intentiile partenerului cu privire la dezvoltarea businessului vor fi similare cu cele ale BMR, ar fi dispus sa cedeze peste 50% din companie. "Colaboram deja cu o firma de consultanta care sa ne ajute in procesul de negociere", a mai spus Crocker fara a mentiona pretul pentru vanzarea pachetului de actiuni.
Aceasta ar fi una dintre primele tranzactii de pe piata de recrutare din ultimii ani.
Chiar daca un anunt privind tranzactia este foarte probabil sa fie facut in acest an, exista si posibilitatea ca, din cauza declinului pietelor financiare internationale sa nu se ajunga finalizeze un acord in 2008. "Desi BMR nu este listata pe bursa, tranzactia ar putea fi afectata de contextul international, pentru ca valoarea companiei ar putea scadea ca urmare a deprecierii actiunilor jucatorilor international", afirma Crocker, care subliniaza ca pana in prezent, circa zece companii si-au manifestat interesul pentru achizitionarea BMR.
BMR este o afacere de familie infiintata in 1999, detinuta de Charlie (CEO) si Samantha Crocker (managing partner). Pana in 2006, BMR era detinuta de mai multe persoane britanice, ulterior compania fiind preluata integral de catre sotii Crocker.
BMR detine birouri in Bucuresti, Cluj, Timisoara si Oradea, iar pana la sfarsitul acestui an vor deveni operationale inca trei locatii, in Targu-Mures, Brasov si Bacau
"Trecem prin niste schimbari importante, lucru evidentiat prin dublarea cifrei de afaceri in 2007 fata de 2006, la doua milioane de euro, precum si prin cei 60 de angajati din prezent. Am ales aceste orase pentru extindere, fie pentru ca nu suntem prezenti acolo, fie pentru ca portofoliul de clienti ne-a determniat sa luam aceasta decizie", spune Crocker.
Pentru 2008, BMR mizeaza pe o cifra de afaceri de 3 milioane de euro, pe fondul cresterii numarului de clienti. Anul trecut, BMR a lucrat pentru 175 de clienti, iar in acest an se asteapta ca numarul acestora sa depaseasca 250.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO