Companii

Bayer, unul dintre cei mai mari jucători din industria chimică şi farmaceutică, îl numeşte pe Pascal Alexander Buehler la conducerea diviziei Consumer Health din România, Bulgaria şi Republica Moldova

Bayer, unul dintre cei mai mari jucători din industria...

Autor: Cristina Bellu

26.05.2021, 11:47 141

Pascal Alexander Buehler va prelua de la 1 iunie conducerea diviziei Consumer Health din România, Bulgaria şi Republica Moldova în cadrul grupului german Bayer, unul dintre cei mai mari jucători din industria chimică şi farmaceutică din lume.

El îl înlocuieşte în această funcţie pe Mike Seidel, care îşi va continua activitatea în cadrul diviziei Consumer Health din Germania, ca Head of Marketing and Sales Operations. 

Anterior, Pascal Buehler a ocupat poziţia de Key Account Management în cadrul diviziei Consumer Health din Germania, unde focusul prioritar a fost legat de transformarea activităţii de comerţ electronic.

Operaţiunile locale ale Bayer în România, Bulgaria şi Republica Moldova au atins o cifră de afaceri de peste 357 milioane euro în 2020, din care divizia Crop Science are 62%, divizia Farmaceutice 29% şi divizia Consumer Health 9%.

În România, compania deţine o unitate de producţie a seminţelor la Sinesti (jud. Ialomiţa). Anul trecut, exporturile de semniţe au trecut de 43 mil. euro, potrivit datelor companiei.

Gigantul german Bayer - unul dintre cei mai mari jucători din industria chimică şi farmaceutică din lume, a cumpărat în iunie 2018 compania Monsanto, producător de seminţe, într-o tranzacţie de 63 de miliarde de dolari, după doi ani de negocieri. Pe plan local, Bayer SRL a preluat integral compania Monsanto România SRL, acesta fiind primul pas înaintea fuziunii celor două companii în România. Pentru a cumpăra compania, Bayer a realizat o majorare de capital de 841 milioane de lei (180 mil. euro) în luna noiembrie din 2018, cea mai mare astfel de majorare din luna noiembrie a anului trecut, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Compania are peste 480 de angajaţi în România, Bulgaria şi Republica Moldova şi două sedii principale, în Bucureşti şi Sofia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO