Companii

Becali transferă modelul din fotbal şi în afaceri: schimbă conducerea Arcom

Becali transferă modelul din fotbal şi în afaceri: schimbă conducerea Arcom

George Becali (Foto: Răzvan Lupica)

Autor: Cristi Moga

27.09.2011, 18:15 829

Omul de afaceri George Becali, care şi-a făcut un renume prin schimbările dese de antrenori realizate la echipa de fotbal Steaua Bucureşti, pregăteşte modificări şi în conducerea firmei de construcţii Arcom, pe care a preluat-o în 2007, când piaţa de construcţii era pe val.

Becali a convocat în luna octombrie Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Societăţii pentru alegerea membrilor Consiliului de Administraţie, dar şi pentru "aprobarea promovării acţiunii prevăzute de art. 155 din Legea nr. 31/1990 republicată împotriva administrator Oprea Mihai", om de afaceri din Slatina pe care Becali l-a pus la conducerea Arcom într-o perioadă în care acesta conducea filiala Olt a Partidului Noua Generaţie, fondat de Becali.

Articolul 155 din legea 31 se referă la pornirea acţiunii în răspundere contra administratorilor şi prevede că "dacă acţiunea se porneşte împotriva directorilor, aceştia sunt suspendaţi de drept din funcţie până la rămânerea irevocabilă a sentinţei".

Cu alte cuvinte, la adunarea din 17 octombrie ar urma să fie decisă schimbarea din funcţie a lui Mihai Oprea.

Dacă în plan fotbalistic performanţele echipei Steaua Bucureşti au dezamăgit în ultimii ani, rezultatele firmei de construcţii pot fi considerate chiar dezastruoase.

În 2007 Becali a preluat o firmă cu afaceri de 58,3 mil. euro, pe profit şi cu circa 700 de angajaţi, iar în 2010 Arcom a ajuns la venituri de 2 milioane de euro, de 30 de ori mai mici, pierderi de aproape un milion de euro şi doar 123 de angajaţi, de şase ori mai puţin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO