Belgianul care dezvoltă birourile Unirii View a cumpărat un teren de 20.000 mp pe DN1, lângă viitoarea staţie de metrou Tokio din Băneasa

Secțiune susținută de Medlife Logo

7 mai 2018 Autor: Bogdan Alecu

Didier Balcaen, CEO şi fondator al Speedwell, com­pania care dezvoltă birourile Unirii View de la Piaţa Unirii, a achiziţionat un teren de 20.000 mp în nordul Capi­talei, pe DN1, în vecinătatea parcului Băneasa Business & Tech­no­logy şi în apropiere de Clubul Rezidenţial Steja­rii, deţinut de miliardarul Ion Ţiriac, între viitoarele sta­ţii de metrou Washington şi Tokio, conform datelor din piaţă.

Potrivit calculelor ZF, tranzacţia poate fi evaluată la 9 mil. euro, luând în calcul un preţ de 450 de euro/mp.

Didier Balcaen a anunţat pe reţeaua profesională de socializare Linkedin faptul că a securizat un teren de 20.000 mp pentru un viitor proiect de birouri de 25.000 mp închiriabili pe care îl va dezvolta, fără să precizeze însă unde este acest teren.

Este pentru prima dată când un alt dezvoltator vine în proximitatea birourilor din Băneasa Business & Techno­logy Park, în acţionariatul cărora este şi Puiu Popoviciu.

O a doua premieră o reprezintă faptul că este anunţat un nou proiect de birouri la o altă staţie şi într-o altă zonă în afa­ră de Expoziţiei. Momentan GTC, George Copos, Ate­nor şi Portland Trust au demarat proiecte de birouri în zo­na Romexpo din Capitală, unde va fi construită o staţie de metrou pe viitorul traseu spre aeroportul Oto­peni. Dar tot în proximitatea respectivă deja există metroul de la 1 Mai.

Pe de altă parte, proiectul actual cu magistrala de metrou spre aeroportul Otopeni dinspre 1 Mai este criti­cat de Comisia Europeană, acesta neavând legătură directă cu Piaţa Victoriei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.05.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
birouri
, Unirii View
, teren
, metrou
, Tokio
, Baneasa
, dn1
, Didier Balcaen
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide