Companii

Belgienii de la Alinso intră în liga mare a proiectelor solare

Belgienii de la Alinso intră în liga mare a proiectelor solare

Autor: Roxana Petrescu

23.10.2012, 00:07 1499

Belgienii de la Alinso Group, care deţin în România parcul de afaceri West Park din Ploieşti, comuna Ariceştii Rahtivani, dezvoltat alături de omul de afaceri Petrică Uşurelu, au intrat pe piaţa proiectelor solare, segment al energiilor regenerabile cotat de specialiştii de profil cu cele mai mari şanse de creştere după boom-ul eolian.

Potrivit datelor publicate de Transelectrica, Alinso a obţinut un contract de racordare la reţea pentru un proiect de 5 MW la finele anului trecut, termenul de punere în funcţiune a inves­tiţiei fiind de nouă luni de zile. Reprezentanţii companiei nu au răspuns până la închiderea ediţiei dacă poiectul solar a fost finalizat şi nu au comunicat nici care ar fi valoarea investiţiei.

Potrivit informaţiilor disponibile, pentru a monta 1 MW într-un parc solar sunt necesare fonduri de circa 2 milioane de euro, ceea ce în­seamnă că investiţia Alinso în parcul solar din apropierea Ploieştiului s-ar putea ridica la 10 milioane de euro.

Ţinând cont de capacitatea instalată, parcul solar realizat de belgienii de la Alinso ar fi cel mai mare proiect de acest tip realizat până acum în România, în cazul în care investiţia a fost finalizată.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO