Companii

Belgienii de la BelRom vor să construiască un mall la Electroputere Craiova

Reprezentanţii Electroputere au cerut aprobări pentru a transforma o parte din spaţiile industriale în mall
01.08.2010, 23:47 151

Acţionarii companiei belgiene BelRom, care a finalizat pe piaţalocală cinci parcuri comerciale în urma unor investiţii de circa300 de milioane de euro, au început procedurile de avizare pentrutransformarea unor hale din cadrul platformei industrialeElectroputere Craiova în centru comercial, denumit ElectroputereShopping Center.

Reprezentanţii firmei constructoare de locomotive ElectroputereCraiova, compania Al Arrab, au solicitat Primăriei Cra­iovaeliberarea unui cer­tificat de urbanism în vederea elaborării unuiPlan Urbanistic Zonal (PUZ) prin care o serie de construcţiiindustriale de pe un teren de 15,3 ha să fie transformate în spaţiicomerciale.

Solicitarea este făcută în numele firmei K&S Electric PowerPoint, controlată de două vehi­cule (Holdekor şi Carpa Holding),care deţin şi alte proiecte ale companiei belgiene BelRom.

Centrul comercial din Craiova ar urma să aibă atât magazine deîmbrăcăminte, cât şi un magazin de bricolaj şi unul de articolesportive, potrivit documentaţiei de pe site-ul PrimărieiCraiova.

"În proiectul realizării Electroputere Shopping Center noi nuvrem să demolăm nimic decât anexele care se găsesc acolo. În rest,vom amenaja acele hale de la Electroputere, care vor fi însăadaptate la zilele noaste", a declarat pentru Mediafax AdrianTurhină, office project manager al Electroputere Shopping Center,care susţine că investiţia de la Craiova se ridică la 45 mil.euro.

La Craiova însă au mai fost începute în ultimii ani lucrări laalte două malluri - West Gate şi Adora Mall - însă construcţiaacestor pro­iecte a fost suspendată ca urmare a dificultăţilor deînchiriere şi finanţare a unor mari proiecte comerciale.

Pe de altă parte, belgienii de la BelRom au realizat pe piaţalocală proiecte mai simple şi mai ieftine - parcuri comerciale cuhipermarket, magazine de bricolaj, mobilier şi o galerie cu 50-60de magazine - care pot fi mai uşor de finanţat în această perioadă.Belgienii au finalizat astfel de proiecte în Sibiu, Târgu-Mureş,Brăila, Focşani şi Bacău, primele trei proiecte fiind vândutepentru circa 240 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO