Companii

BERD dă un credit de 25 mil. euro unei fabrici elveţiano-austriacă din Maramureş, care face piese pentru aeronavele Airbus, Boeing sau Bombardier

BERD dă un credit de 25 mil. euro unei fabrici...

Autor: Mediafax

06.09.2016, 00:03 584

Compania elveţiano-austriacă din localitatea Dumbrăviţa produce piese din aluminiu pentru aeronavele Airbus, Boeing sau Bombardier.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) acordă un împrumut de 25 milioane euro producătorului de piese din aluminiu pentru aeronave Universal Alloy Corporation Europe (UACE) din localitatea Dumbrăviţa, în Maramureş.

Firma a fost înfiinţată în 2008 ca filială a grupului elveţiano-austriac Montana Tech Components.

UACE furnizează componente celor mai importanţi producători de aeronave, precum Airbus, Boeing, Bombardier şi Premium Aerotech.

Compania îşi extinde capacitatea de producţie ca urmare a creşterii cererii din partea acestor producători de aeronave, care, la rândul lor, încearcă să susţină creşterea traficului mondial prin furnizarea unui număr mai ridicat de aeronave comerciale.

Împrumutul BERD va permite UACE să crească capacitatea tuturor activităţilor şi va susţine introducerea tehnologiilor inovatoare, precum reciclarea completă a reziduurilor metalice. De asemenea, compania va continua pregătirea şi formarea personalului local prin imple­mentarea de noi competenţe şi know-how în România, informează BERD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO