Companii

BERD intră în acţionariatul supermarketurilor Profi cu 25 de milioane de euro

 BERD intră în acţionariatul supermarketurilor Profi...

Autor: Cristina Roşca

10.03.2017, 00:07 2635

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) intră în acţionariatul Profi cu o injecţie de capital de 25 mil. euro. Nu este precizat însă ce participaţie va deţine BERD după această injecţie de capital.

„BERD intră în acţionariatul Profi alături de Mid Europa care deţine pachetul majoritar şi vrem să bene­fi­ciem de know-how-ul băncii pentru a dezvolta businessul în regiune“, explică Daniel Cîrstea, CEO-ul lanţului de ma­gazine Profi.

Majorarea de capital vine la doar o lună după ce fon­dul de investiţii Mid Europa Partners a primit acordul Con­siliului Concurenţei pentru a deveni unicul acţionar al lan­ţului de peste 500 de magazine.

Fondul de investiţii Mid Eu­ropa Partners a preluat in­te­gral Profi de la un alt inves­titor financiar Enter­prise In­ves­tors pentru 533 milioane de euro la finalul anului tre­cut, tranzac­ţia a primit acor­dul Concurenţei acum o lună.

„Cu sprijinul nostru Profi va deschide sute de noi ma­gazine în localităţile mici şi mari din România (...)“, spu­ne Matteo Patrone, direc­to­rul regional al BERD pentru România şi Bulgaria.

Pe de altă parte, Andrej Babache, director în cadrul Mid Europa, a spus: „Suntem încântaţi să fim parteneri cu BERD în acţionariatul Profi.“

Lanţul de supermarketuri Profi şi-a bugetat pentru acest an 200 de deschideri de magazine, ceea ce ar duce reţeaua la peste 700 de unităţi.

Mai mult, compania şi-a bugetat şi o creştere a cifrei de afaceri cu 35-40%, în linie cu anii anteriori, astfel că busi­nes­sul retailerului ar urma să depăşească pragul de un miliard de euro cifră de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO