Companii

BERD: Ţările din Europa Centrală şi România au puţine companii mari şi multe firme mici, care nu investesc în capital uman şi au productivitate scăzută

BERD: Ţările din Europa Centrală şi România au...

Autor: Roxana Rosu

14.06.2018, 13:48 387

♦ Firmele care înregistrează modificări reduse ale numărului de angajaţi de-a lungul timpului, de 1-10% pe an, angajează în medie 37 de persoane pe an în România, faţă de 23 în Europa de Vest.

Ţările din Europa Centrală, zona baltică (CEB) şi România au foarte multe firme mici în economie şi puţine firme mari, comparativ cu situaţia din vestul Europei, tendinţă care afectează şi nivelul de productivitate la nivelul acestor pieţe, arată un studiu realizat de Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

”În medie, circa 80% din firmele din aceste ţări au sub 10 angajaţi, faţă de 75% în vestul Europei. Felul în care este distribuită forţa de muncă în firmele de diferite dimensiuni este un element important. Firmele mai mici tind să investească mai puţin în capital uman, fizic şi în proprietate intelectuală. Prin urmare, ele sunt mai puţin productive decât firmele mari”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO