Companii

BERD va acorda operatorului DCS un credit de 15 milioane de euro pentru extinderea serviciilor de televiziune şi internet

BERD va acorda operatorului DCS un credit de 15 milioane de euro pentru extinderea serviciilor de televiziune şi internet

Autor: Paul Comsa

03.04.2012, 17:53 519

BERD va acorda un împrumut de 15 milioane de euro operatorului TV Digital Cable Systems (DCS), unul din marii jucători de pe piaţa autohtonă, pentru extinderea serviciilor de televiziune prin cablu şi de internet broadband.

România se situează pe primele locuri în lume în ceea ce priveşte rata de penetrare a serviciilor de internet în marile oraşe, dar se confruntă cu un deficit de competitivitate în oraşele mici şi în zonele rurale.

Sumele împrumutate vor fi alocate pentru investiţii în reţelele de internet şi de televiziune prin cablu din regiunile subdezvoltate din România.

"În timp ce televiziunea prin cablu şi piaţa serviciilor de internet broadband este competitivă în marile oraşe, zonele rurale rămân în urmă cu dezvoltarea. Proiectul se va adresa acestui deficit de competitivitate şi va contribui la dezvoltarea micilor oraşe şi localităţi", explică Alain Pilloux, directorul BERD pe Industrie, Comerţ şi Agricultură.

DCS operează în prezent în peste 200 de localităţi din 23 de judeţe româneşti. Compania a fost fondată în 2005 şi este controlată de fondul de investiţii privat PineBridge New Europe Partners.

BERD a investit până acum 5,7 miliarde de euro în economia României în mai multe sectoare de activitate şi a mobilizat resurse financiare adiţionale de peste 10 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO