• Leu / EUR4.7619
  • Leu / GBP5.4653
  • Leu / USD4.1988
Companii

Berea Robema nu se mai produce. Compania e in insolventa

Secțiune susținută de Medlife Logo

Producatorul Bere si Malt Robema din Rosiorii de Vede, judetul Teleorman, cu afaceri de 4,6 mil. euro in 2008, a incetat productia berilor Robema si Barley si a disponibilizat aproape 170 de angajati, dupa ce a intrat in insolventa.

"Bere si malt Robema SA Rosiorii de Vede nu mai desfasoara activitate de circa un an, nu mai are salariati cu exceptia pazei, iar totalul masei credale conform tabelului Preliminar al Creantelor inregistrat de catre administratorul judiciar la Tribunalul Teleorman este de circa 50.000.000 lei (n.red.-12 mil. euro) la 49 de creditori", sustine Florin Saftoiu, reprezentant al AMT Servicii de Insolventa Craiova, administratorul judiciar al companiei Robema.

Cea mai mare datorie a producatorului de bere din Teleorman, de aproximativ 45 milioane de lei (10,7 mil. euro), este catre Directia Generala a Finantelor Publice Teleorman (DGFP), potrivit reprezentantilor administratorului judiciar.

Bere si Malt Robema a intrat in vara anului trecut in insolventa in urma cererii formulate de Pet Star Holding SRL, producator de preforme PET (recipiente din care sunt realizate sticlele de plastic de diferite marimi), pentru o datorie de 12.400 de lei (circa 3.000 de euro).

La aceasta cerere s-au adaugat in timp si Grup Dezvoltare Retele SA, Directia de Paza a judetului Teleorman si grupul petrolier Lukoil Romania. Ulterior, Bere si Malt Robema a achitat datoria catre creditorul Pet Star Holding, a formulat recurs impotriva sentintei de deschidere a procedurii si a solicitat suspendarea procedurii de insolventa. Recursul a fost insa respins la inceputul lunii decembrie a anului trecut.

"La inceputul lunii februarie a acestui an s-a repus cauza pe rol la cererea administratorului judiciar AMT Servicii Insolventa SPRL Craiova, nemaisubzistand motivele ce au stat la baza suspendarii, dupa respingerea de catre Curtea de Apel Bucuresti a recursului", a explicat Saftoiu.

Producatorul de bere, controlat de compania Power Point Marketing Management Distribution, inregistra in urma cu doi ani o cifra de afaceri de 4,6 mil. euro, in scadere cu circa 27% fata de rezultatele realizate in anul precedent.

Atat in 2008, cat si in 2007, Robema a avut o pierdere de 2,5 milioane de euro, potrivit datelor Bursei de Valori Bucuresti. Reprezentatii Robema nu au dorit sa comenteze aceste informatii.

Fabricile mici au probleme

  • Berea este unul dintre segmentele industriei alimentare si a bauturilor cele mai afectate de criza economica, dupa ce piata a scazut cu 15% anul trecut, potrivit datelor Institutului National de Statistica.
  • Doua fabrici cu capacitate mica de productie, Fabrica de bere Ghimpati, detinuta de compania Vlase Impex din judetul Ialomita, si fabrica de bere Vega a companiei Vega 93 din Galati, au fost inchise in prima jumatate a anului trecut ca urmare a dificultatilor resimtite in industrie.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

Principalele valute BNR - joi, 13:35
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7619
Diferență: 0,1262
Ieri: 4.7559
Azi: 4.1988
Diferență: 0,1121
Ieri: 4.1941
Azi: 5.4653
Diferență: -0,2591
Ieri: 5.4795
Azi: 4.1953
Diferență: 0,2054
Ieri: 4.1867