Companii

Când Berlinul strănută, Bucureştiul răceşte. Fabian Billing, managing partner, McKinsey Germania şi Austria: Economia Germaniei este puternic interconectată global, aşa că orice criză locală devine contagioasă

Fabian Billing, managing partner, McKinsey Germania şi Austria: Urmează 12 luni dificile, dar eu cred că Germania are resursele să iasă din această criză chiar mai puternică.

Fabian Billing, managing partner, McKinsey Germania şi Austria: Urmează 12 luni dificile, dar eu cred că Germania are resursele să iasă din această criză chiar mai puternică.

Autor: Cristina Roşca

29.09.2022, 13:40 500

♦ Pentru România, Germania este principalul partener comercial, astfel că economia locală depinde de această ţară, fabricile locale depind de comenzile pe care le dau companiile nemţeşti ♦ Peste 7% din toate importurile lumii sunt bunuri care provin de Germania, cea mai puternică economie din Europa.

Germania este acum în criză din cauza situaţiei din piaţa energiei, mai exact din cauza preţurilor actuale record şi a faptului că până la începutul războiului din Ucraina cea mai puternică economie europeană era dependentă de gazele ruseşti, iar acum nu mai are acces la resursele ieftine din această ţară. Problema este că o bună parte din economia lumii depinde de Germania, aşa că orice criză locală se va extinde dincolo de graniţele statului amplasat în inima Europei – atât la propriu, cât şi la figurat.

„Peste 7% din importurile lumii sunt produse care provin din Germania. Economia Germaniei e puternic interconectată global, aşa că orice criză locală devine contagioasă“, spune Fabian Billing, managing partner, McKinsey Germania şi Austria.

El adaugă că în prezent cea mai puternică economie de pe Bătrânul Continent e lovită din plin şi nu doar din cauza situaţiei din piaţa de energie. Totuşi, de aici a pornit principala problemă, care s-a extins şi la nivel de industrie şi consum.

„Urmează 12 luni dificile, dar eu cred că Germania are resursele să iasă din această criză chiar mai puternică“, afirmă executivul companiei de analiză şi consultanţă globală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO