Companii

BestJobs: 38% mai multe aplicări la joburi în iulie. IT-iştii au fost printre cei mai activi, cu un volum dublu de căutări faţă de media lunilor anterioare

BestJobs: 38% mai multe aplicări la joburi în iulie....

Autor: Roxana Rosu

07.08.2020, 10:37 262

Românii au aplicat tot mai mult pentru joburi noi în iulie, în condiţiile în care schimbările ultimelor luni au pus o amprentă puternică pe piaţa muncii, interesul angajaţilor în ceea ce priveşte căutarea unui loc de muncă a crescut, inclusiv în rândul specialiştilor care au fost până acum mai puţin activi în căutarea unui nou loc de muncă.

Astfel, numărul CV-urilor depuse în iulie pe platforma BestJobs a fost cu 38% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu peste 20% faţă de luna iunie a acestui an.

Angajaţii din domeniul IT au fost printre cei mai activi în căutarea unui nou job, cu un volum de peste 20.000 de căutări, dublu faţă de media lunilor anterioare.

Contabilii şi inginerii au fost şi ei foarte activi în căutarea unui loc de muncă în luna iulie, cu un volum total de peste 50.000 de căutări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO