Companii

BestJobs: Tot mai mulţi angajaţi vor să ştie dacă sunt plătiţi corect, în contextul creşterii accelerate a preţurilor, şi verifică dacă salariul lor este la nivelul pieţei; cei mai activi sunt contabilii, IT-iştii şi managerii din vânzări

BestJobs: Tot mai mulţi angajaţi vor să ştie dacă...

Autor: Roxana Rosu

18.05.2023, 10:58 540

Angajaţii vor să ştie dacă sunt plătiţi corect, în contextul creşterii accelerate a preţurilor, iar aproape 150.000 de români au verificat în ultimele 2 luni pe bestjobs dacă salariul lor este la nivelul pieţei, cei mai implicaţi fiind contabilii, IT-iştii şi managerii din vânzări.

Cele mai mari salarii medii nete pentru un contabil sunt în Bucureşti (1.485 euro), Braşov (1.132 euro), Timişoara (980 euro) şi Cluj-Napoca (772 euro), acestea fiind şi principalele interogări în instrumentul Valoare CV.

În cazul analiştilor financiari, Bucureşti, Iaşi şi Cluj-Napoca au valori extrem de asemănătoare, de aproape 1.500 euro net lunar. În schimb, managerii din vânzări din zona Aradului au salarii medii nete de 1.487 euro, mai mari decât în Bucureşti (1.402 euro), Braşov (1.375 euro) şi Iaşi (1.385 euro).

În plus, 82% dintre cei care au verificat nivelul salarizării şi-au actualizat CV-ul pentru şanse mai bune la negociere.

Bestjobs a lansat în martie CV Worth / Valoare CV, un instrument online de evaluare a salariilor,  prin care fiecare candidat a analizat în medie 2 opţiuni, rolul pe care îl ocupă în prezent şi rolul la care aspiră sau oraşul în care doreşte să aplice în viitor.

„Tendinţele europene de transparentizare a salariilor, care au prins avânt în multe state din Uniunea Europeană, sunt încă timide în România, dar devine tot mai clar că nevoia românilor de a avea argumente solide la o renegociere a salariului este una considerabilă, mai ales într-un context în care costul vieţii creşte accelerat de aproape un an. Angajaţii au astfel, în noi, un consilier de încredere, care-i susţine în demersul lor de a câştiga mai bine şi de a avea o calitate a vieţii mai ridicată, apropiată de a colegilor lor din alte state europene”, spune Ana Vişian, Marketing Manager bestjobs.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO