Companii

BICF, firmă fondată de doi cunoscuţi investment bankers, Bogdan Iliescu şi Alin Pop, a devenit partener pentru România al IMAP, reţea globală de consultanţi în fuziuni şi achiziţii

BICF, firmă fondată de doi cunoscuţi investment...

Autor: Roxana Rosu

29.08.2022, 14:50 523

BICF, firmă fondată de doi cunoscuţi investment bankers, Bogdan Iliescu şi Alin Pop, a devenit partener pentru România al IMAP, reţea globală de consultanţi în fuziuni şi achiziţii prezentă în 43 de ţări.

BICF a fost consultant în una dintre cele mai mari tranzacţii de pe piaţa românească, vânzarea AdePlast către compania austriacă SIKA.

IMAP este prezentă în 43 de ţări prin intermediul a peste 60 de firme partenere de consultanţă.  Anul trecut, partenerii IMAP au intermediat tranzacţii cu o valoare totală de 27 de miliarde de dolari, ceea ce plasează organizaţia în top 10 intermediari de fuziuni şi achiziţii la nivel mondial pe middle-market, clasament unde se regăseşte de aproape 10 ani.

BICF a  fost fondată în urmă cu şase ani de Bogdan Iliescu, fost director al diviziei Corporate Finance al BRD Societe Generale, iar ulterior i s-a alăturat ca partener Alin Pop, fost director al Diviziei de Investment Banking Unicredit România, cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniul financiar bancar, de la împrumuturi sindicalizate, la fuziuni şi achiziţii şi piaţă de capital.

“BICF a început în urmă cu şase ani ca o companie orientată cu precădere spre antreprenorii români, dar la scurt timp, datorită mai multor tranzacţii transfrontaliere de succes, am devenit un consultant preferat de fuziuni şi achiziţii şi pentru companiile internaţionale. Acum, alăturarea unei organizaţii de fuziuni şi achiziţii de renume internaţional va permite BICF nu doar să îşi consolideze accesul la investitorii internaţionali, ci şi să îmbunătăţească calitatea serviciilor sale, urmărind să fie consultantul numărul unu de fuziuni şi achiziţii din România”, a declarat Bogdan Iliescu, managing partner BICF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO