Companii

Bimbo, un grup cu afaceri de 20 mld. dolari, vrea să transfere „ştiinţa pâinii“ din România în toate fabricile sale. „Sunt uimiţi de cum ştim noi să facem pâine“

Bimbo, un grup cu afaceri de 20 mld. dolari, vrea să...

Autor: Mirabela Tiron

19.06.2024, 00:07 13485

Grupul mexican Bimbo, cu afaceri de 20 mld. dolari, a intrat în România prin achiziţia Vel Pitar, dar în martie a adăugat patru fabrici noi în portofoliu.

Vel Pitar, cel mai mare producător de pâine şi produse de panificaţie, preluat anul trecut de grupul mexican Bimbo, a bugetat pentru acest an investiţii de 20 de mili­oane de euro în dezvoltare şi are în plan diversificarea cu categorii noi de produse.

„În martie anul acesta grupul a completat businessul cu pa­tru companii antreprenoriale, ce duc grupul la 250 mil. euro cifră de afaceri. Vrem să consoli­dăm o activi­tate care să se constituie ca un hub pentru o regiune mai mare. Suntem aproape de materia primă, ştim să facem pâine şi tot ce se face din făină“, a spus Ionuţ Ilie, managing director la Vel Pitar, la conferinţa ZF Cei mai mari jucători din economie.

El a mai spus că pentru investiţiile în extinderi sau dezvoltări ulterioare sunt bugetate investiţii de 50-100 mil. euro în funcţie de oportunităţi.

„Sunt uimiţi de potenţialul pieţei şi de cum ştim să facem noi pâine, vor să o transfere această ştiinţă a pâinii în tot grupul“.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro