Companii

Biocomp, producător de dispozitive de dezinfecţie din Iaşi: Biosecuritatea era la mijlocul topului priorităţilor companiilor în trecut, acum este pe primul loc

Biocomp, producător de dispozitive de dezinfecţie din...

Autor: Miruna Diaconu

03.07.2020, 17:00 164
Biocomp, o companie din Iaşi care produce dispozitive de dezinfecţie, a avut o creştere a valorii comenzilor de zece ori în perioada crizei faţă de o perioadă normală.

Adrian Iurcan, CEO al companiei Biocomp, firmă cu capital privat românesc din Iaşi, care produce dispozitive cu lumină ultravioletă UV-C care pot preveni con­taminarea spaţiilor închise cu virusuri şi bacterii, spune că înainte de apariţia coro­navirusului biosecuritatea se afla undeva la mijlocul listei de priorităţi pentru companiile din România. Odată cu criza generată de pandemia COVID19, companiile şi-au revăzut lista priorităţilor şi au pus bio­securitatea pe primul loc, iar acest lucru se vede şi în vânzările crescute ale companiei.

“Au crescut de zece ori comenzile în această perioadă comparativ cu comenzile lunare medii de anul trecut, iar din punctul de vedere al valorii businessului, în şase luni am depăşit cifra de afaceri cu 60% faţă de cea de anul trecut. Faţă de nivelul mediu al anilor trecuţi, a fost această creştere exponenţială în prima parte a crizei generate de pandemia Covid19. Acum suntem la un nivel dublu faţă de nivelul comenzilor de dinainte de criză. Dacă problematica era tratată pe undeva la jumătatea topului priorităţilor, acum a devenit prima în topul priorităţilor“, spune Adrian Iurcan.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO