Companii

Biofarm estimează pentru 2022 o cifră de afaceri în creştere cu 16% faţă de nivelul de 239 milioane lei din 2021 şi un profit cu 10% mai mare

Biofarm estimează pentru 2022 o cifră de afaceri în...

Autor: Roxana Rosu

28.03.2022, 14:44 238

Producătorul de medicamente Biofarm estimează pentru acest an o cifră de afaceri în creştere cu 16%, faţă de nivelul de 239 milioane lei din 2021, şi o EBITDA cu 15% mai mare, de la aproximativ  82 milioane lei anul trecut.

„Am încheiat anul 2021 cu rezultate foarte bune şi suntem încrezători că investiţiile bugetate pentru acest an vor contribui la creşterea vânzărilor. Echipamentele de ultimă generaţie ne permit să creştem producţia şi să ne extindem pe noi pieţe. Avem premise puternice pentru îndeplinirea obiectivelor, în ciuda provocărilor create de creşterea costurilor de producţie determinate de variaţiile de cost estimate pentru aprovizionarea cu materii prime, utilităţi. Chiar şi în acest context, sunt încrezător că, la finalul anului, ne vom consolida cota de piaţă şi vom continua să fim unul dintre principalii jucători din industria farmaceutică locală în categoria Consumer Healthcare (CHC), a declarat Cătălin Vicol, director general Biofarm.

Compania mizează în acelaşi timp pe o majorare de 10% a profitului, de la 60 milioane lei în 2021, pe fondul creşterii pieţei farma. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO