Companii

Birourile şi centrele logistice au dominat piaţa de investment din 2021, tranzacţii de 563 mil. euro. Birourile rămân principalul punct de interes pentru alocările mai mari de capital, însă sectorul industrial şi logistic a câştigat puternic teren

Birourile şi centrele logistice au dominat piaţa de...

Autor: Bogdan Alecu

08.11.2021, 17:40 153

♦ Piaţa investiţiilor din România a înregistrat tranzacţii de aproape 600 mil. euro în primele nouă luni din 2021.

Valoarea totală a investiţiilor imobiliare a depăşit 540 mil. euro în Româ­nia în primele nouă luni din 2021, aproape jumătate din suma tranzac­ţio­nată fiind înregistrată în trimestrul al trei­lea al anului, potrivit datelor Colliers România.

Piaţa investiţiilor a scăzut în ansamblu, raportat la tranzacţiile imobiliare de 820 de milioane de euro încheiate în aceeaşi pe­rioa­dă din 2020, şi se simte o contracţie a ran­da­mentelor investiţionale pentru acti­vele industriale şi de birouri de clasa A.

În prezent randamentele investiţionale sunt de 6,75% pentru birouri şi retail şi 7,75% pentru proiectele logistice şi industriale.

Cea mai mare tranzacţie din acest an ră­mâne vânzarea birourilor Hermes Business Campus către Adventum cu 150 mil. euro, urmată de tranzacţia dintre Skanska şi S Immo în valoare de 97 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO