• Leu / EUR4.6639
  • Leu / GBP5.2762
  • Leu / USD4.1179
Companii

Birourile din Nusco Tower sunt gata in aprilie. 40% din cladire este inchiriata

Secțiune susținută de Medlife Logo
Birourile din Nusco Tower sunt gata in aprilie. 40% din cladire este inchiriata

Michele Nusco, CEO si unul dintre actionarii grupului italian Nusco, cu afaceri in imobiliare si industria usilor si ferestrelor, spune ca va finaliza in luna aprilie a acestui an turnul de birouri Nusco Tower, situat la intersectia dintre strada Barbu Vacarescu si soseaua Pipera, in urma unei investitii estimate la 50 de milioane de euro.

Turnul de 18 etaje, cu o suprafata inchiriabila de 17.000 de metri patrati, are un grad de preinchiriere de 40%, dezvoltatorii purtand discutii cu diverse companii pentru inchirierea unor spatii reprezentand inca 40% din suprafata cladirii.

"Vom finaliza cladirea in luna aprilie, iar pana in iunie o vom preda catre chiriasi. Am facut un pariu cu Horatiu (Florescu, presedintele The Advisers Knight Frank, firma care se ocupa de inchirierea spatiului - n.r.) ca pana in luna iunie toata cladirea va fi inchiriata. Bugetul de constructie a cladirii a ramas similar, dar in aceiasi bani am putut cumpara si folosi materiale mai bune pentru finisaje", a declarat Nusco. Italianul spune ca, in ciuda faptului ca mai bine de jumatate din cladire este inca neinchiriata, nu a redus nivelul chiriilor solicitate (17-18 euro/metrul patrat lunar), desi la nivelul Capitalei alti proprietari de birouri si-au ajustat pretentiile cu 20-30%.

"Cladirea construita de noi poate fi comparata doar cu proiectele Lakeview (dezvoltat de AIG Lincoln in apropierea Nusco Tower - n.r.) si City Gate (proiectul GTC din Piata Presei - n.r.), iar acestea au deja un grad ridicat de ocupare. Daca altii au decis sa reduca nivelul chiriilor, noi mai putem in continuare astepta clientii", a spus Nusco.

 

Printre numele vehiculate pe lista potentialilor chiriasi ai Nusco Tower se numara grupul farmaceutic Centrofarm, o firma de avocatura si un jucator din industria bauturilor. Dezvoltarea proiectului de birouri a fost finantata printr-un imprumut de la UniCredit.

"Mai sunt cereri pentru spatii de birouri din partea companiilor din zona electronicii, firme care cauta sa se consolideze sau decid sa plece de la o chirie mai mare din zona Pietei Victoriei", apreciaza Nusco.

Compania detine numeroase alte terenuri pentru dezvoltari imobiliare, inclusiv pentru un al doilea turn de birouri in nordul orasului. "Am putea incepe lucrarile in acest an, dar depinde de ce se va intampla in urmatoarele trei-patru luni", a concluzionat italianul.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

Newsletter Ziarul Financiar

Înscrie-te la newsletter-ul ZF.ro ca să primeşti zilnic informaţiile de business care contează. Ia decizii în cunoştinţă de cauză!

Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.6639
Diferență: 0,0086
Ieri: 4.6635
Azi: 4.1179
Diferență: -0,2519
Ieri: 4.1283
Azi: 5.2762
Diferență: -0,1722
Ieri: 5.2853
Azi: 4.0856
Diferență: -0,3682
Ieri: 4.1007