Companii

Birourile încă se vând: cinci tranzacţii de peste 100 mil. euro cu proiecte de birouri au fost semnate de la începutul pandemiei

Robert Miklo, director investment services la Colliers

Robert Miklo, director investment services la Colliers

Autor: Cristina Bellu

15.08.2022, 09:30 209

♦ Cea mai mare tranzacţie din prima jumătate a anului a fost achiziţionarea de către S IMMO a Portland Trust EXPO Business Park, un proiect de birouri nou dezvoltat în partea de nord a Bucureştiului, cu peste 110 mil. euro.

Investiţiile imobiliare din piaţa locală au atins o valoare totală de 336 milioane de euro în primul semestru din acest an, cu aproape 13% peste nivelul înregistrat în perioada similară a anului trecut, notează un raport al companiei de consultanţă imobiliară Colliers.

Potrivit acestuia, birourile au rămas cea mai dinamică clasă de active, atrăgând tranzacţii în valoare de 63% din volumul total în prima jumătate a anului 2022, în timp ce retailul a generat aproximativ 16% din cifra de afaceri, iar sectorul industrial şi logistic – 14%. Hotelurile au avut o contri­buţie mică, restul tranzacţiilor completând topul până la 100%.

Consultanţii de la Colliers menţionează că anul s-ar putea încheia cu un volum total apropiat sau chiar mai mare de 1 miliard de euro. Raportul arată că cea mai mare tranzacţie din prima jumătate a anului a fost achiziţionarea de către S IMMO a Portland Trust EXPO Business Park, un proiect de birouri nou dezvoltat în partea de nord a Bucureştiului, cu peste 110 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO