Companii

Blejnar: ANAF a început miercuri inspecţii fiscale inopinate la companiile petroliere

Blejnar: ANAF a început miercuri inspecţii fiscale inopinate la companiile petroliere

Autor: Marius Radu

13.01.2011, 13:10 42

Fiscul a început miercuri inspecţii fiscale inopinate lacompaniile petroliere, acţiuni care vizează în principal modul deformare a preţurilor, profitului impozabil şi înregistrareacheltuielilor în contabilitate, a declarat, joi, preşedintele ANAF,Sorin Blejnar, citat de Mediafax.

"Sunt nişte inspecţii fiscale inopinate, pe anumite obiective,care vizează în principal modul de formare a preţurilor, profitulimpozabil şi modul în care sunt înregistrate anumite cheltuieli încontabilitate", a spus Blejnar.

El a arătat că, dacă în urma acestor controale se vor constatanereguli, cum ar fi "mutări" de pe o firmă afiliată pe o altă firmăafiliată, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) vadeclanşa inspecţie fiscală generală la compania respectivă.
"Deocamdată nu am nişte elemente foarte clare. Abia în cursulacestei după-amiezi i-am chemat pe colegii din control să-miprezinte un raport al principalelor constatări", a mai spusBlejnar.
Şeful ANAF nu a precizat ce măsuri ar putea fi luate în urmaverificărilor, dar a amintit că anul trecut, după finalizareacontrolului la o anumită companie petrolieră, autoritatea a impusacesteia plata unei sume de 55 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO