Companii

Blejnar: ANAF a început miercuri inspecţii fiscale inopinate la companiile petroliere

Blejnar: ANAF a început miercuri inspecţii fiscale inopinate la companiile petroliere

Autor: Marius Radu

13.01.2011, 13:10 41

Fiscul a început miercuri inspecţii fiscale inopinate lacompaniile petroliere, acţiuni care vizează în principal modul deformare a preţurilor, profitului impozabil şi înregistrareacheltuielilor în contabilitate, a declarat, joi, preşedintele ANAF,Sorin Blejnar, citat de Mediafax.

"Sunt nişte inspecţii fiscale inopinate, pe anumite obiective,care vizează în principal modul de formare a preţurilor, profitulimpozabil şi modul în care sunt înregistrate anumite cheltuieli încontabilitate", a spus Blejnar.

El a arătat că, dacă în urma acestor controale se vor constatanereguli, cum ar fi "mutări" de pe o firmă afiliată pe o altă firmăafiliată, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) vadeclanşa inspecţie fiscală generală la compania respectivă.
"Deocamdată nu am nişte elemente foarte clare. Abia în cursulacestei după-amiezi i-am chemat pe colegii din control să-miprezinte un raport al principalelor constatări", a mai spusBlejnar.
Şeful ANAF nu a precizat ce măsuri ar putea fi luate în urmaverificărilor, dar a amintit că anul trecut, după finalizareacontrolului la o anumită companie petrolieră, autoritatea a impusacesteia plata unei sume de 55 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO