Companii

Blidar: 2011 a fost cel mai prost an de după Revoluţie pentru Astra Vagoane Călători

Blidar: 2011 a fost cel mai prost an de după Revoluţie pentru Astra Vagoane Călători

Autor: Mirabela Tiron

22.11.2011, 12:32 749

Omul de afaceri Valer Blidar, unul dintre cei mai importanţi industriaşi români, care controlează Astra Vagoane Călători şi care a înfiinţat Banca Comercială Feroviară, susţine că din cauza problemelor de pe pieţele din Africa de Nord şi din Europa veniturile şi profitul companiei producătoare de vagoane s-au redus semnificativ.

"2011 a fost pentru Astra Vagoane Călători cel mai prost an de după Revoluţie. Am pierdut tot cheagul pe care îl făcusem în ultimii ani din cauza costurilor mari, a problemelor de pe pieţele pe care livrăm vagoane şi a investiţiilor demarate", a spus Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane Călători.

Anul trecut compania Astra Vagoane Călători a avut o cifră de afaceri de 189 de milioane de lei (45 mil. euro) şi un profit de 55,4 milioane de lei (13 mil. euro), la un număr de 924 de angajaţi. În 2009 compania raporta un profit de 80 de milioane de lei (19 mil. euro) şi o cifră de afaceri de 215 milioane de lei (51 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Astra Vagoane Călători este principalul furnizor de vagoane pentru operatorul feroviar de stat CFR Călători, cu care a încheiat în ultimii trei ani contracte pe mai mulţi ani în valoare de peste 400 de milioane de euro.

Compania mai livrează însă componente de vagoane şi către căile ferate din Egipt, Franţa, Iran şi alte ţări, contracte care au contribuţie importantă în businessul Astra Vagoane Călători.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO