Companii

Blidar, Astra Vagoane Călători: În S1 fabrica a lucrat la 30% din capacitate, dar vom recupera în a doua parte a anului

Blidar, Astra Vagoane Călători: În S1 fabrica a lucrat  la 30% din capacitate, dar vom recupera în a doua parte a anului

Autor: Mirabela Tiron

26.07.2018, 00:07 2148

Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane Călători din Arad, unul din cei mai mari jucători de pe piaţa locală de material rulant, spune că în primul semestru din acest an afacerile s-au menţinut la nivelul celor din perioada similară a anului trecut, fabrica lucrând la doar 30% din capacitate.

Industriaşul adaugă că a doua jumătate a anului va fi mai bună, dat fiind că grupul s-a înscris la două licitaţii internaţionale pentru vagoane şi este unic ofertant la trei licitaţii pentru tramvaie în ţară.

„Sperăm să recuperăm în a doua parte a anului. S-a dat drumul la licitaţii, începem să ne mişcăm, ne-am înscris la două licitaţii internaţionale pentru vagoane iar pe tramvaie suntem singurul ofertant la licitaţiile din Cluj-Napoca, Oradea şi Galaţi, pentru un total de 60 de tram­va­ie“, a declarat pentru ZF Valer Blidar, unul dintre pu­ţinii antreprenori care deţin fabrici construite în perioada industrializării masive a României din anii ‘70 - ‘80.  

Câştigarea acestor contracte i-ar asigura companiei, cu afaceri de 41 milioane de lei şi 382 de angajaţi anul trecut, un grad mai mare de încărcare a fabricii.

În fabrica Astra Vagoane Călători din Arad, desprinsă din fosta Întreprindere de Vagoane Arad, s-au produs primele garnituri pentru metroul bucureştean iar acum se  produc vagoane de călători, tramvaie, troleibuze electrice, compania căutând contracte atât pe piaţa internă cât şi în străinătate. 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO