Companii

Blocajul financiar se accentuează: 7 din 10 companii îşi plătesc cu întârziere facturile

Autor: Roxana Rosu

17.05.2019, 14:14 744

Şapte din 10 companii întârzie să-şi plătească facturile, fapt care duce la accentuarea blocajului financiar, durata medie de încasarea a facturilor la nivelul economiei ajungând la aproape 120 de zile, arată o analiză realizată de compania de consultanţă Frames.

,,Statisticile vin să confirme estimările de la sfârşitul anului trecut când, în Barometrul privind perspectivele economiei în 2019, 78% dintre antreprenori indicau blocajul financiar (neplata facturilor sau plata cu întârziere a acestora) drept principală problemă din acest an. Şi deprecierea leului, a doua cea mai importantă problemă din 2019, s-a confirmat, la fel ca şi alte probleme precum creşterea preţurilor, scumpirea şi limitarea accesului la finanţare şi accentuarea crizei din piaţa muncii”, arată autorii analizei.

Studiul a fost realizat în parteneriat cu compania de traininguri Train Your Brain în perioada 2-7 mai , pe un eşantion de 180 de firme.

Dintre managerii chestionaţi cu această ocazie,  68% au recunoscut că amână plata facturilor până la limita maximă, pentru a-şi asigura cash flow-ul necesar desfăşurării afacerilor

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO