Companii

Blue Air anunţă omologarea procedurii de concordat preventiv deschise în Italia. Oana Petrescu, CEO: Este un pilon important în succesul programului de restructurare al companiei

Oana Petrescu, CEO Blue Air

Oana Petrescu, CEO Blue Air

Autor: Cristina Bellu

18.02.2022, 16:53 480

Compania aeriană Blue Air anunţă că Tribunalul din Roma a comunicat recent decretul de omologare a procedurii de concordat preventiv deschise în Italia, prin care se confirmă votul favorabil exprimat în noiembrie 2021 de creditorii care reprezintă 95.62% din totalul creanţelor din Italia, privind oferta de concordat prezentată de Blue Air.

„Alături de continuarea în bune condiţii a procedurii principale de concordat preventiv care se derulează în România, procedura secundară din Italia confirmă importanta Blue Air pentru piaţa aviatică italiană şi este un pilon important al asigurării succesului programului de restructurare a Blue Air şi de pregătire a relansării în sezonul de vara 2022”, spune Oana Petrescu, CEO Blue Air.

Prin votul lor, creditorii din Italia, inclusiv fiscul italian, au acceptat reduceri semnificative ale creanţelor, precum şi eşalonarea pentru un termen de maximum cinci ani a sumelor rămase de plata, ceea ce da o şansă reală Blue Air să-şi continue activitatea în Italia în bune condiţii, în pofida prelungirii neaşteptat de lungi a restricţiilor de circulaţie intraeuropene datorate pandemiei de COVID-19, este de părere Daniela Siminiceanu Consorti, avocat italian.

În ceea ce priveşte procedura de concordat din România, Blue Air confirmă faptul că raportul elaborat de către Administratorul concordatar KPMG pentru T3 al concordatului a fost acceptat şi votat favorabil de creditori în ianuarie 2022, fapt ce reafirmă încrederea creditorilor în Blue Air şi în direcţiile strategice stabilite.  

“Planul principal de redresare al companiei în urma pierderilor înregistrate în contextul pandemiei de COVID-19 este inclus în Oferta finală de Concordat votată de creditori în decembrie 2020 si aprobată de către Tribunalul Municipiului Bucuresti în ianuarie 2021”, transmit oficialii Blue Air.

În iulie 2020, Blue Air anunţa intrarea în procedura de concordat preventiv. Aceasta, aşa cum este definită în legislaţia română, reprezintă o procedură de salvgardare prin care debitorii aflaţi în dificultate financiară pot ajunge la un acord formal cu creditorii lor cu privire la plata datoriilor şi prin care pot asigura continuitatea şi viabilitatea companiei, astfel încât acesta să fie capabilă sa îşi stingă datoriile şi să îşi continue activitatea.

Procedura a făcut parte din strategia de restructurare a Blue Air ca urmare a contextului creat de pandemia de COVID-19, context care a determinat în perioada martie-iunie 2020 o reducere cu peste 100 mil. euro a încasărilor companiei faţă de nivelul estimat şi planificat pentru perioada respectivă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO