Companii

Blue Air nu reia începând de astăzi zborurile din lipsa banilor, numărul pasagerilor afectaţi creşte la sute de mii de persoane

Blue Air nu reia începând de astăzi zborurile din...

Autor: Miruna Diaconu

12.09.2022, 00:07 679

Blue Air a anunţat că nu reia zborurile începând de astăzi, 12 septembrie, aşa cum a spus iniţial, însă înaintează un nou termen şi anume 10 octombrie, dată la care ar trebui să reînceapă operarea zborurilor. Motivul amânării cu o lună este lipsa banilor, însă de unde va avea bani Blue Air pentru reluarea zborurilor din 10 octombrie?

Pentru perioada 6-11 septembrie, 54.000 de pasageri au fost afectaţi de anularea zborurilor de către Blue Air, a transmis săptămâna trecută compania.

Pornind de la cifrele furnizate de Blue Air, rezultă că noua amânare afectează 250.000 de pasageri, dacă gradul de încărcare a aeronavelor ar rămâne la acelaşi nivel.

Blue Air are o datorie totală de 230 mil. euro, sumă în care nu sunt incluse despăgubirile pe care ar trebui să le dea compania pasagerilor din ultimele zile şi nici sumele care trebuie rambursate până la reluarea zborurilor.

Fiecare zi în care aeronavele Blue Air stau la sol reprezintă costuri în plus pentru compania aeriană atât pentru despăgubirea clienţilor care aveau biletele cumpărate, cât şi pentru parcarea avioanelor pe aeroporturi şi nu numai.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO