Companii

Blue Air nu reia zborurile de astăzi din lipsă de bani, dar înaintează un nou termen - 10 octombrie, însă fiecare zi în care zborurile stau la sol înseamnă noi cheltuieli. De unde scoate Blue Air bani?

Blue Air nu menţionează dacă şi când va returna banii pasagerilor care nu au mai beneficiat de serviciile companie deşi aveau biletele cumpărate.

Blue Air nu menţionează dacă şi când va returna banii pasagerilor care nu au mai beneficiat de serviciile companie deşi aveau biletele cumpărate.

Autor: Miruna Diaconu

12.09.2022, 09:00 1542

♦ Noua amânare ar afecta 250.000 de pasageri, dacă gradul de încărcare al aeronavelor ar rămâne la nivelul din perioada 6-11 septembrie, în care 54.000 de pasageri ar fi trebuit să zboare cu Blue Air ♦ „Modelul low-cost înseamnă că avionul trebuie să stea cât mai puţin la sol, nu îţi permiţi să ai avioanele la sol nici în condiţii normale de operare.“

Blue Air a anunţat că nu are bani pentru reluarea zborurilor din 12 septembrie, aşa cum a anunţat iniţial, însă înaintează data de 10 octombrie pentru o posibilă reluarea a zborurilor. Aşa cum se arată în comunicatul emis de companie, Blue Air nu poate să opereze zborurile începând cu data de 12 septembrie din lipsa fondurilor necesare operării, însă de unde va avea bani pentru operarea zborurilor din 10 octombrie?

„Consiliul de Administraţie şi acţionariatul Blue Air au constatat faptul că nivelul vânzărilor de bilete a fost semnificativ afectat, iar sumele care au fost încasate de procesatorii de plăţi au fost blocate de către aceştia, astfel încât societatea nu dispune în acest moment de fondurile necesare plăţii combustibilului şi celorlalte cheltuieli operaţionale, necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie“, se arată în comunicatul transmis de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO