Companii

Boagiu cere sancţionarea firmei care efectuează reabilitarea drumului naţional Transfăgărăşan

Autor: Mirabela Tiron

22.09.2011, 17:17 646

Anca Boagiu, ministrul transporturilor, a cerut Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale să ia măsuri de sancţionare a firmei Argecom, cea care are responsabilitatea reabilitării DN 7C, Transfăgărăşan, în cadrul contractului de întreţinere multianuală.

"Am spus în nenumărate rânduri că acele firme care nu acceptă să lucreze în condiţii de seriozitate şi profesionalism, respectând contractele pe care le au, vor fi sancţionate, fie prin aplicarea de penalităţi, fie prin rezilierea contractelor", potrivit Ancăi Boagiu. Firma Argecom din Piteşti a avut anul trecut afaceri de 81,1 mil. lei şi un profit de 6,7 milioane lei, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Oficialii MTI au mai menţionat că pentru firmele care erau obişnuite să stea fără să muncească, dar să ceară bani, se iau măsuri atunci când stadiul de execuţie trenează.

"Este şi cazul acestei firme, titulara unui contract de întreţinere multianuală semnat în noiembrie 2008. Ei au primit o comandă din partea Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti (DRDP) pentru reabilitarea DN 7C, Transfăgărăşan, o rută foarte importantă din punct de vedere economic şi turistic".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO