Companii

Bobby Paunescu a cumparat Evenimentul Zilei si Capital, tranzactie estimata intre 4 si 8 mil. euro

Bobby Paunescu a cumparat Evenimentul Zilei si Capital, tranzactie estimata intre 4 si 8 mil. euro
12.02.2010, 00:00 827

Evenimentul Zilei si Capital, unele dintre cele mai cunoscutebranduri din presa locala care erau parte din trustului Ringier, aufost cumparate de omul de afaceri Bobby Paunescu (foto), fiul celmai mic a unuia din cei mai puternici oameni de afaceri de acum 15ani, George Constantin Paunescu. Valoarea tranzactiei nu a fostfacuta publica, insa surse din piata au estimat-o intre 4 si 8 mil.euro.

Afacerile celor doua publicatii au scazut treptat in ultimiiani, rezultatul final reflectand pierderi. Conform estimarilor,cotidianul Evenimentul Zilei a rulat afaceri intre 4 si 5 mil. euroin 2009, in timp ce saptamanalul Capital a avut un business de1,5-2 mil. euro. In 2007, veniturile celor doua publicatii au fostaproape duble, iar rezultatul final era pozitiv.

In urma tranzactiei, cele doua publicatii au fost transferatecatre o companie nou infiintata, Editura Evenimentul si Capital, alcarei actionar majoritar este Bobby Paunescu, cel care detinegrupul de presa din care fac parte B1TV, VOX News si ziarul localGazeta de Sud. In 2008, conform datelor Ministerului de Finante,postul B1TV a inregistrat o cifra de afaceri de 3,2 mil. euro sipierderi de 1,9 mil. euro. "Prin vanzarea celor doua titluri,Ringier Romania isi eficientizeaza portofoliul si, potrivitstrategiei, isi poate canaliza resursele de care dispune in vedereadigitalizarii brandurilor sale (cu accent pe marcile notoriiLibertatea si Unica), dar si in vederea dezvoltarii segmentuluionline in general. (...) In segmentul revistelor, ajustareaportofoliului consta in sistarea aparitiei revistei DIVA, faptdatorat lipsei de perspective economice pentru acest titlu", spunreprezentantii Ringier. Tranzactia include toate activitatilebrandurilor Evenimentul zilei si Capital, extensiile de brand aleacestora, precum si echipele editoriale, care vor fi transferatecatre Editura Evenimentul si Capital.

Directorul general al Editurii Evenimentul si Capital esteClaudiu Serban, care pana in prezent a ocupat functia de directorgeneral adjunct al Ringier Romania.

Ringier Romania, care mai detine tabloidul Libertatea, revisteleTv Mania, Unica, Bolero, Bravo, Lumea femeilor, a raportat in 2008afaceri de 171 mil. lei (46 mil. euro), in scadere cu 27% fata de2007, 67% fiind contributia ziarelor si 16% segmentulrevistelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO