Companii

Boc: Autostrada Bucureşti-Ploieşti va fi dată în folosinţă cel târziu în primăvara anului viitor

Boc: Autostrada Bucureşti-Ploieşti va fi dată în folosinţă cel târziu în primăvara anului viitor

Autor: Mediafax

05.11.2011, 16:59 749

Premierul Emil Boc a declarat sâmbătă, la Poiana Braşov, că până cel târziu în primăvara anului viitor autostrada Bucureşti-Ploieşti va fi dată în folosinţă.

"Practic, autostrada este gata în decembrie, cu excepţia unui pod extrem de important şi care, din nefericire, nu va putea fi finalizat. În rest, este gata. Asta înseamnă că în primăvara viitoare, aprilie cel târziu, Bucureşti-Ploieşti este terminată. Acum suntem în fază finală cu aprobarea documentaţiei la Ministerul Transporturilor pentru ce înseamnă Comarnic-Braşov, un proiect mare, de anvergură, în parteneriat public-privat", a afirmat Boc la Poiana Braşov, unde a inspectat lucrările de extindere a domeniului schiabil.

Lucrările la Autostrada Bucureşti-Ploieşti sunt împărţite în două sectoare, respectiv Bucureşti-Moara Vlăsiei, unde lucrează consorţiul italian Impressa Pizzarotti/Tirrena Scavi, şi Moara Vlăsiei-Ploieşti, construit de asocierea Spedition UMB/Pa&Co Internaţional/Euroconstruct '98/Com-Axa.

Autostrada Bucureşti Ploieşti va avea 62 de kilometri, din care sunt finalizaţi, la acest moment, 25 de kilometri, iar valoarea totală a lucrărilor se ridică la 450 de milioane de euro.

Termenul de finalizare a Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti este 31 decembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO