Companii

Bogdan Aldea, director general, JT Grup Oil: Am solicitat valoarea maximă a grantului pentru capitalul de lucru, de 150.000 euro, banii ne vor ajuta să vindem mai mult

Bogdan Aldea, director general, JT Grup Oil: Am solicitat...

Autor: Miruna Diaconu

22.10.2020, 13:44 411

Bogdan Aldea, director general, JT Grup Oil, o companie de distribuţie de carburanţi din Constanţa, spune că a aplicat pentru accesarea granturilor pentru capitalul de lucru, activitatea companiei fiind afectată de perioada stării de urgenţă. Compania a solicitat suma maximă a grantului pentru capitalul de lucru, adică 150.000 euro.

“Am aplicat pentru suma maximă, ne încadrăm la această sumă. Am aplicat la ora 10:00 şi ni s-a confirmat cinci minute mai târziu, eram pe poziţia 2.300. Noi desfăşurăm o activitate de comerţ cu carburanţi, e activitatea noastră principală. Facem distribuţie cu cisterne proprii, avem spaţii de incintă în care depozităm şi vindem totodată carburantul, oferim un serviciu complet, vrem să ne şi mărim flota actuală. Banii ne-ar ajuta şi să vindem mai mult. A fost o surpriză plăcută că a mers bine programul faţă de ceea ce s-a întâmplat cu IMM Invest”, spune pentru ZF Bogdan Aldea, director general, JT Grup Oil.

Directorul general al companiei de distribuţie de carburanţi spune că au aplicat şi la IMM Invest, dar lucrurile s-au mişcat greu şi deşi au aplicat la lansarea programului, nici acum nu au primit banii solicitaţi.

Granturile pentru capital de lucru se acordă IMM-urilor din domenii de activitate precum HoReCa, industria alimentară şi alte activităţi asimilate acesteia, servicii din domeniul transporturilor, agenţii de turism, editurilor/librăriilor/ bibliotecilor, industriilor creative, precum şi companiilor din domeniul organizărilor de evenimente a căror activitate a fost afectată de pandemia de COVID-19 sau a căror activitate a fost interzisă ori redusă prin ordonanţe militare pe perioada stării de urgenţă şi/sau pe perioada stării de alertă.

IMM-urile cu o cifră de afaceri cuprinsă între 5.000 şi 13.500 euro în 2019 pot obţine un grant pentru capital de lucru în valoare de 2.000 euro, cele cu cifra de afaceri cuprinsă între 13.501 şi 1 mil. euro pot primi 15% din cifra de afaceri, dar nu mai mult de 150.000 euro, iar pentru IMM-urile cu cifra de afaceri de peste 1 milion de euro valoarea maximă a grantului pentru capital de lucru este de 150.000 euro.

JT Grup Oil a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 171 milioane lei, în creştere cu 8% faţă de anul anterior, când afacerile companiei au fost de 158 milioane lei. JT Grup Oil a avut un profit net de 5,1 milioane lei în 2019.

JT Grup Oil a fost înfiinţată în 2001 şi unul dintre partenerii principali cu care lucrează este compania petrolieră Rompetrol, dar firma de distribuţie are parteneriate şi cu Socar, MOL şi Petrom.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO