Companii

Bogdan Angheloiu, General Manager al centrelor de radioterapie MedEuropa: Am investit peste 50 mil. euro până în prezent în patru centre. Următoarea investiţie e în Iaşi şi aşteptăm autorizaţia de construcţie pentru a începe dezvoltarea

ZF HEALTH & PHARMA SUMMIT '22

Bogdan Angheloiu, General Manager al centrelor de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

28.09.2022, 14:06 137

Centrul de radioterapie MedEuropa are în prezent patru unităţi în Constanţa, Bucureşti, Oradea şi Braşov, dezvoltate în urma unei investiţii totale în valoare de 50 mil. euro şi aşteaptă autorizaţia de construcţie pentru a începe construcţia unui alt centru ce va fi dezvoltat în Iaşi, a spus Bogdan Angheloiu, General Manager al centrelor de radioterapie MedEuropa, în cadrul conferinţei ZF HEALTH & PHARMA SUMMIT '22.

„Ne-am născut în România, în 2015. În 2018 am deschis primul centru de radioterapie la Constanţa. Acum avem 4 centre funcţionale, care sunt în contract cu Casa de Asigurări, iar toţi pacienţii sunt trataţi gratuit. Excepţie fac două tipuri de servicii. Următoarea investiţie e în Iaşi. Terenul e cumpărat, aşteptăm doar autorizaţia pentru a porni dezvoltarea. Până acum am depăşit 50 mil euro investiţie şi 65% este aport de capital şi credit din partea acţionarilor şi 35% credite bancare”, a spus Bogdan Angheloiu.

El estimează afaceri de circa 80 de mil. lei în 2022.

„Până acum se pare că vom atinge această valoare, dar aici intervine şi programul naţional de chimioterapie unde lucrurile sunt puţin necunoscute, nu ştim ce se va întâmpla în următoarele luni. Noi tratăm cam 5.000 – 6.000 de pacienţi pe an, în funcţie de tipul de tratament se pot trata cam 1.100 – 1.200 de pacienţi pe an pe centru. Ca număr de şedinţe au fost făcute peste 80.000 până în prezent.”

 

Ce a mai spus Bogdan Angheloiu

Discuţiile cu investitorii au început în 2015, am stabilit obiectivele, bugetele pentru fiecare clinică şi centru în parte. Am stabilit principii de investiţii, spre exemplu, când avem contract cu Casa de Asigurări pentru un centru atunci comandăm şi al doilea echipament. Dacă se întârzie contractarea cu Casa stăm de vorbă cu investitorii. Atâta timp cât ne încadrăm în bugetul stabilit nu avem restricţii de a face investiţii. Partea de constrcuţii o facem noi, noi suntem antreprenorii generali, coordonarea specialităţilor o facem cu oameni proprii. O dată la 3 luni arătăm ceea ce s-a întâmplat şi ce dorim să se întâmple, discutăm noi abordări.

Cererea a crescut mult în ultimii ani, ne dăm seama că sistemul medical pentru pacientul oncologic nu a avut reguli şi de aceea au fost etape dificile în dezvoltare. Medici din alte zone nu colaboraseră cu medici oncologi, iar provocarea a fost să educăm şi medicii ca să lucreze coordonat sub umbrela unei comisii oncologice. Asta e definitoriu pentru că pacienţii ar veni cu lipsa unor investigaţii, ceea ce ar dura mult timp.

Noi avem pentru echipamente contracte de full service. Avem si surprize pentru că multe echipamente lucrează în radiaţii şi se strică relativ repede, sunt cabluri, plăci electronice care au de suferit. Dar în contractele de mentenanţă avem posibilitatea primirii unor alte echipamente în timpul în care ale noastre sunt reparate.

Sunt 206 de angajaţi. Este greu să găsim oameni şi depinde mult de locaţii. Având primul centru la Constanţa am reuşit să construim şi o şcoală. În prezent, Iaşi este un pol position, avem oameni care sunt repartizaţi pentru Iaşi. Avem oameni angajaţi de doi ani şi încercăm să îi antrenăm în timpul lor liber, oameni care progresează şi vor avea contracte de muncă cu noi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO