Companii

Bogdan Bălaşa, general manager la HILS Development: În primele cinci luni avem vânzări cu 25-30% mai mari faţă de perioada similară a anului trecut

ZF Cei mai mari jucători din economie 2024

Bogdan Bălaşa, general manager la HILS Development: În...

Autor: Mirabela Tiron

13.06.2024, 11:39 74

Colaborarea cu multinaţionalele este un subiect ce se află deja masa noastră de analiză pentru că în ultima vreme se vorbeşte de proiecte integrate, mixed use, trebuie să aloci facilităţi locatarilor şi  să ai zone comerciale dezvoltate, a spus Bogdan Bălaşa, general manager la HILS Development, în cadrul conferinţei ZF Cei mai mari jucători din economie 2024.

"S-a vorbit de dezvoltarea oraşului de 15 minute. În zona Pallady unde am construit peste 6000 de locuinţe până acum, vedem că această zonă s-a dezvoltat  datorită multinaţinalelor, companiilor mari de food. Avem cel mai dezvoltat pol comercial din Bucureşti şi în mare parte a fost contribuţia multinaţionalelor. Acest lucru a dus la o sinergie potrivită cu segmentul rezidenţial. În zona Palldy s-au construit 10.000-15.000 de locuinţe în ultimii zece ani, noi am contribuit cu jumătate".

El a mai precizat că dezvoltările de succes pe viitor vor fi aceste parteneriate între companii autohtone şi multinaţionalele ce vin cu o gamă de servicii care duc la creşterea nivelului de calitate.

"Avem discuţii preliminare cu marii jucători, cu multinaţionalele, încă dinainte de achiziţia terenului.. De fiecare dată suntem dschişi la discuţii, au fost multe situaţii când iniţiativa a venit din partea lor, pentru a crea împreună un produs de succes"

 

Ce a mai spus?

► Vedem o dezvoltare spectaculoasă a Bucureştiului datorită infrastructurii. A0 va fi gata în 2026, deja inelul sudic va fi finalizat anul acesta, toate acestea vor duce la explozia numărului celor care vin să locuiască aici, iar mediul privat contribuie la această dezvoltare. Logistica se va dezvolta şi mai mult, accesibilitatea este importantă pentru logistică. 

► Cred că vom asista la definitivarea acestui concept, oraşul de 15 minute, crearea unor zone care să ofere toate facilităţile de care o  persoană are nevoi. Se vor crea astfel de poli, iar unul din poli este zona de est, Pallady, care are transort, staţie de metrou, conectvivitate cu A0, vom vedea aceste oraşe în oraşe cu toate facilităţile.

► Avem 19 ani de existenţă, am ajuns la o bornă  de 11.000 locuinţe. Proiectele noastre se dezvoltă pe terenuri mari de la 3-4 hectare în sus, care să fie bine conectate la staţiile de metrou, toate proiectele sunt la maxim 600 metri proximitate de metrou, în strategia noastră sunt aceste ansambluri mixed-used, nu avem plan pentru ansamblu de case, dar credem că există o piaţă.

► După primele cinci luni avem vânzări cu 25-30% mai mari faţă de perioada similară a anului trecut. Ponderea clienţilor care accesează credite este mai mare, de la 5-10% anul trecut, acum ne ducem spre 30-35%, multinaţionalele contribuie pentru că angajaţii din multinaţionale sunt eligibili pentru creditare.

Printre proiectele companiei se numără HILS Pallady, HILS Brauner, HILS Splai, Palladium Residence.