Companii

Bogdan Chiriţoiu, Preşedinte, Consiliul Concurenţei: Preţurile cresc în acelaşi ritm ca în restul Europei, inflaţia la alimente e cam la fel ca în restul Europei, iar baza de plecare mică

Bogdan Chiriţoiu, Preşedinte, Consiliul Concurenţei: Preţurile cresc  în acelaşi ritm ca în restul Europei, inflaţia la alimente e cam la fel ca în restul Europei, iar baza de plecare mică

Autor: Roxana Rosu

10.05.2018, 11:10 304

Preţurile cresc cam în acelaşi ritm ca în restul Europei, inflaţia la alimente e cam la fel ca în restul Europei, iar baza de plecare mică, a declarat Bogdan Chiriţoiu, Preşedinte, Consiliul Concurenţei la conferinţa ZF Retail 2018.

"Monitorul preţurilor a prins bine în Bucureşti, acum vrem să îl extindem şi în rest. E un imbold pentru folosirea tehnologiei, dar nu suntem companie de online. Vrem să facem un outsourcing la un moment dat. Preţurile cresc cam în acelaşi ritm ca în restul Europei, inflaţia la alimente e cam la fel ca în restul Europei, iar baza de plecare mică. România şi Polonia au cele mai mici preţuri la alimente potrivit Eurostat".

Alte declaraţii:

Există o neîncredere largă în autorităţi, se vinde ştirea negativă, dezastrele. Apoi avem o inflaţie în creştere şi de aici vine o atenţie mare a mass media cu privire la creşterile de preţuri, de unde vin ele. Uneori întrebări sunt motivate. Investigăm zona de ouă şi am fost surprinşi şi de situaţia de la Black Friday. E şi mult populism, dar ceva adevăr există.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri: